Gemeente Rotterdam

Hoe vinden Rotterdamse jongeren eigenlijk dat het er buiten uitziet? Bevalt de inrichting van de openbare ruimte hun of hebben ze er heel andere ideeën over? Op maandag 18 mei praten zes jongeren met wethouder Lucas Bolsius (Buitenruimte, o.a.) over dit onderwerp. Ze doen dit op het Benthemplein bij het Zadkinecollege, omringd door duizenden gele afrikaantjes.

Gemeentewerken plaatst 36 plantschalen met een doorsnede van twee meter en gevuld met 115 gele afrikaantjes, op het plein. Alle driehonderd reizende plantschalen hebben afgelopen week weer een nieuw stekje gekregen op een plein, of op een plek waar veel jongeren komen. De plantschalen staan o.a. op het Henegouwerplein, Gerdesiaplein, Prins Alexanderplein, het Kerkplein in Oud IJsselmonde en op het Benthemplein.

Kleur en fleur
Sinds 2006 geeft het college Rotterdam meer kleur en fleur met de plantschalen die elk seizoen van plek en beplanting wisselen. Gemeentewerken geeft vorm aan de stad en houdt de stad in vorm. Zodat deze goed functioneert, veilig is en steeds meer mooie plekken krijgt. De fleurige plantschalen vormden de aanleiding voor het wethoudersgesprek over wat een mooie stad is.

Jongerenjaar
Wonen en buitenruimte is een van de hoofdthema's van het jongerenjaar. Meedenken, meepraten en meedoen vormt een rode draad door de thema's. Daarom zijn er in het kader van het jongerenjaar 2009 vier thematische wethoudersspreekuren voor jongeren. Dus, mochten de jongeren niet uitgediscussieerd raken op het plein, dan krijgen ze in september een nieuwe mogelijkheid tijdens het themaspreekuur over de 'buitenruimte'.

Bron: Gemeentewerken, 14-05-2009