Gemeente Den Haag

Ernstige verkeershinder rondom centrum Den Haag

Het verkeer moet vanaf 18 mei 2009 tot medio november rekening houden met ernstige verkeershinder in én om het centrum van Den Haag. Vanaf die datum voert de gemeente op diverse wegen rond het Haagse centrum ingrijpende werkzaamheden uit.

Het gaat om werkzaamheden die de verkeersdoorstroming verbeteren en regulier onderhoud aan de Haagse wegen. De meeste hinder wordt verwacht in de eerste weken na 18 mei op het Rijswijkseplein en de Vaillantlaan.

Het algemeen advies voor weggebruikers luidt tijdens deze periode de Centrumring zoveel mogelijk te mijden, gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroutes óf te reizen met alternatief vervoer.

Wethouder Peter Smit (Verkeer): Vanaf 18 mei start een groot aantal werkzaamheden gericht op het verbeteren van de doorstroming van het verkeer op de Centrumring, zoals de reconstructie van de onderdoorgang Vaillantlaan, het vernieuwen van tramsporen en de herinrichting van de Carnegielaan. De werkzaamheden zullen op de Centrumring overlast geven voor het verkeer. Om deze overlast te beperken, voeren we de projecten en reguliere onderhoudswerkzaamheden zoveel mogelijk gecombineerd uit.

Werken aan de Centrumring
De belangrijkste werkzaamheden zijn:
· de reconstructie van de onderdoorgang Vaillantlaan, De Put: de onderdoorgang is vanaf 18 mei tot medio november dit jaar volledig afgesloten
voor autoverkeer, fietsers én voetgangers; · de herinrichting van de kruising Parallelweg Vaillantlaan: het kruispunt is vanaf 18 mei tot 13 juli 2009 afgesloten voor alle verkeer;
· het vernieuwen van de tramsporen bij station Hollands Spoor: van 18 mei tot 24 mei 2009 is station Hollands Spoor alleen bereikbaar via de
Rijswijkseweg en de Waldorpstraat;
· het aanpassen van de tramhalte Rijswijkseplein-station HS: de werkzaamheden worden uitgevoerd van 18 mei tot 24 mei 2009. In deze periode vervalt één rijstrook in de richting van Rijswijk bij het Strijkijzer.
Ook rijden de tramlijnen 1, 9, 10, 16 en 17 tijdelijk om via de Rijswijkseweg en het Rijswijkseplein;
· de herinrichting van de Carnegielaan en het vervangen van de riolering: op de Carnegielaan wordt gewerkt vanaf 25 mei tot 25 augustus 2009.
In die periode zijn delen van de Carnegielaan afgesloten voor automobilisten.

Kijk voor meer informatie over wegwerkzaamheden in Den Haag op www.denhaag.nl/bereikbaarheid