Ministerie van Economische Zaken

WTO topman Pascal Lamy maandag in Nederland

15 mei 2009 | nieuwsbericht | WTO

De hoogste man bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO), Pascal Lamy, is maandag in Nederland. Lamy spreekt onder meer met staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) over de voortgang in de zogenaamde Doha ontwikkelingsronde.

Naast Heemskerk spreekt Lamy ook met Minister Bos van Financiën, Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking en enkele Nederlandse ceo's. Tevens bezoekt hij het Centrum voor de Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden (CBI) in Rotterdam en houdt hij samen met staatssecretaris Heemskerk een lezing op de Erasmus Universiteit. Ook ontvangt hij daar een prestigieuze onderscheiding (World Leader Cycle Award) voor zijn inzet voor de wereldhandel en verbetering van de positie van ontwikkelingslanden.

Doha ontwikkelingsronde

De Fransman Lamy was onder meer Europees Commissaris voor Handel. Ook stond hij lange tijd Jacques Delors bij toen deze voorzitter was van de Europese Commissie. Sinds 2005 is Lamy voorzitter van de WTO. Onlangs werd hij voor een tweede termijn benoemd. Afgelopen zomer werd onder zijn leiding bijna een doorbraak bereikt in de Doha ontwikkelingsronde. Dit liep echter op het laatste moment spaak.