NIEUWE TIJDEN IN ONDERWIJS EN OPVANG

Van 8.30 uur tot 15.15 uur naar school met een lunchpauze van 5 kwartier en na school direct naar huis....

Deze traditionele dagindeling geldt niet meer voor alle basisschoolleerlingen. De toename van het aantal werkende ouders, de groei van de buitenschoolse opvang en de ambitie om kinderen ook buiten schooltijd meer mee te laten doen met sport en cultuur: al deze ontwikkelingen hebben invloed op de traditionele dagindeling van kinderen. Op verschillende plaatsen in ons land wordt daarom geëxperimenteerd met een andere indeling van schooltijden en op elkaar aansluitende activiteiten waarin onderwijs, opvang, sport en cultuur met elkaar worden geïntegreerd.

Maandag 18 mei organiseren de ministeries van OCW en SZW het symposium 'Naar nieuwe tijden in onderwijs en opvang' in Den Haag. Op het symposium wordt een werkagenda voor de komende jaren verder uitgewerkt en aangeboden aan staatssecretaris Dijksma (OCW). Uitgangspunt is het realiseren van sluitende dagarrangementen van onderwijs-, opvang-, cultuur- en sportactiviteiten. Daarmee kunnen ontwikkelingskansen voor kinderen worden bevorderd en de combinatie van arbeid en zorg voor werkende ouders worden verbeterd.

Het symposium wordt geopend door minister Plasterk (OCW) en staatssecretaris Klijnsma (SZW). Vertegenwoordigers uit het onderwijs, kinderopvang, ouders, werkgevers, werknemers, gemeenten en wetenschap gaan vervolgens aan de slag met het opstellen van de werkagenda. Het symposium wordt om 15.30 uur afgesloten door de heer Rinnooy Kan, voorzitter van de SER, en staatssecretaris Dijksma (OCW). Staatssecretaris Dijksma neemt de werkagenda in ontvangst.

Een groot deel van het symposium heeft een besloten karakter. U bent van harte welkom vanaf 15.30 uur in de Pulchri Studio's op het Lange Voorhout 15 in Den Haag om de toespraken van de heer Rinnooy Kan en staatssecretaris Dijksma bij te wonen. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen.




RVD Mediafeed