Prins Bernhard Cultuurfonds



---

Van der Kruijs Fonds steunt maatschappelijk ondernemende talenten

Amsterdam, 18 mei 2009. Van der Kruijs, partner in executive search, heeft een CultuurFonds op bedrijfsnaam ingesteld bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Van der Kruijs Fonds ondersteunt initiatieven en mensen in het publieke, maatschappelijke en culturele domein met financiële bijdragen om kennis te verbreden en te verspreiden, en talent te ontwikkelen. Aanvragen voor een bijdrage kunnen ingediend worden bij het Cultuurfonds.

De doelstelling van het Van der Kruijs Fonds is het financieel ondersteunen en stimuleren van initiatieven en mensen bij het vergaren van kennis, het ontwikkelen van competenties, het verzorgen van publicaties en het verrichten van toegepast of wetenschappelijk onderzoek met het thema publiek, maatschappelijk en cultureel ondernemerschap. Het Van der Kruijs Fonds stelt jaarlijks 25.000 euro beschikbaar met een looptijd van vijf jaar.

Als uiteindelijk resultaat beoogt Van der Kruijs vernieuwing in genoemde domeinen te verwezenlijken. Het bedrijf over de oprichting van het Van der Kruijs Fonds: Wij willen graag een maatschappelijke en objectieve bijdrage leveren aan het debat binnen het publieke domein. Door mensen financieel te steunen bij het vergaren en verspreiden van hun kennis en ervaringen, hopen wij bij te dragen aan innovatie. Het fonds moet echt een steuntje in de rug zijn voor professionals om vernieuwende initiatieven te realiseren.

Van der Kruijs is een bureau voor search en selectie voor publieke en maatschappelijke organisaties. Het bureau werkt voor organisaties in het openbaar bestuur, zorg en welzijn, onderwijs en onderzoek, cultuur en media, de wereld van de goede doelen en fondsenwervers, branche- en belangenbehartigingsorganisaties, woningbouwcorporaties en advies- en consultancyorganisaties. Voor die organisaties zoekt Van der Kruijs bestuurders, managers en beleidsmakers met visie en ambitie. Zie voor meer informatie: www.vanderkruijs.com.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen. Particulieren, bedrijven en stichtingen kunnen een CultuurFonds op Naam instellen, waarbij zij aangeven welke werkterrein
- podiumkunsten, beeldende kunst, monumentenzorg, geschiedenis en letteren, natuurbehoud specifieke steun verdient.