Gemeente Castricum

Intentieovereenkomst Startingerweg

Startingerweg.jpg

15 mei 2009
strong>Gemeente en Middenduin Project BV tekenen intentieovereenkomst Startingerweg

Met het tekenen van de intentieovereenkomst zetten de gemeente Castricum en grondeigenaar Middenduin Project BV een belangrijke stap naar woningbouw in het gebied Startingerweg en omgeving te Akersloot.

De overeenkomst is getekend op 14 mei 2009. De partijen spreken daarin af de mogelijkheden te onderzoeken tot een gezamenlijk plan voor de ontwikkeling van het gebied.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door de bebouwing van de wijk Akersloot zuid, aan de zuidzijde door de Krochtlaan en aan de noordelijke zijde door de Brahmslaan en de bedrijfswoningen zoals gelegen aan de Kwekerij. De Startingerweg en het Tulpenlaantje vormen de resterende begrenzing van het plangebied. Totaal zijn er in het plangebied 109 woningen voorzien.

Het plangebied is reeds in de gemeentelijke strategische visie Buiten Gewoon Castricum aangeduid als zoeklocatie voor woningbouw. Op 8 mei 2008 heeft de gemeenteraad de Integrale Stedenbouwkundige Visie Startingerweg vastgesteld. Daarin is een analyse gemaakt van de beeldkwaliteit van Akersloot waar het gaat om landschappelijke, stedenbouwkundige en cultuurhistorische zaken. Vanuit dit bredere perspectief is ingezoomd op de mogelijke woningbouwlocatie Startingerweg en omgeving. De visie geeft geen bouwrecht, maar stelt wel de randvoorwaarden voor verdere uitwerking. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst kan een start worden gemaakt met deze uitwerking.

De gehele visie is in te zien via de link Projecten en plannen op de gemeentelijke website: www.castricum.nl.
De resultaten van de uitwerkingsfase zullen tijdens een inspraaktermijn ter visie gelegd worden. Dat gebeurt naar verwachting eind dit jaar. Hieraan voorafgaande wordt een bewonersavond georganiseerd. Na de inspraak worden de resultaten inclusief de inspraakreacties in een raadsactiviteit gepresenteerd en vervolgens ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden. In de fase hierna volgen nog de gebruikelijke te doorlopen stappen die horen bij de bestemmingsplanprocedure.