Gemeente Heemskerk


zondag, 17 mei 2009

Verdachte stof aangetroffen bij Krayenhofflaan

Op zondag 17 mei rond het middaguur zijn brandweer en politie gealarmeerd, omdat er een verdacht vat met daarin een paarskleurige stof is aangetroffen op het braakliggende terrein naast onder andere de Krayenhofflaan. Dit is het tracé voor de aanleg van de Westelijke randweg. Uit voorzorg is het gebied afgezet en hebben leden van de brandweer in beschermde pakken (ook uit voorzorg) de stof opgeruimd. De herkomst en aard van de stof wordt onderzocht door de Milieudienst IJmond.

Tijdens het onderzoek ter plaatse trof de brandweer ook brokstukken asbest aan. Het betreft hier zogenaamde hechtgebonden asbest dat voorkomt in cement van onder meer plantenbakken. Deze vorm van asbest levert geen gevaar op voor de volksgezondheid.
Het terrein is in verband met onderzoek en opruimwerkzaamheden tot nader order afgesloten.

Bewoners
Bij de bewoners van de Krayenhofflaan en de directe omgeving is zondagmiddag een bewonersbrief bezorgd. Daarin wordt de bewoners geadviseerd contact op te nemen met de huisartsenpost als zij in aanraking zijn gekomen met de stof. Mensen die iets verdachts hebben gezien, wordt gevraagd dit bij de gemeente te melden. Maandagochtend 18 mei is er overleg tussen de gemeente en de Milieudienst IJmond over de vervolgstappen.

---

Bestanden:
Bewonersbrief_Krayenhofflaan_17-05-2009.doc