Gemeente Leidschendam-Voorburg


Alcoholtester voor schoolfeesten

Donderdag 14 mei heeft wethouder jeugd Tilly Zwartepoorte alcoholtester uitgereikt aan middelbare scholen. Dit deed zij door een test af te nemen bij een lid van de feestcommissie van de Dalton school in Voorburg. Deze testers zijn uitgereikt in het kader van het preventief alcoholbeleid van de gemeente, wat erop is gericht alcoholgebruik onder jongeren tussen de 12 en 16 jaar te verminderen, zo niet te voorkomen.

Verzoek vanuit onderwijs
Alcohol wordt vaak geassocieerd met feestjes. Vandaar dat de alcoholtesters worden uitgereikt aan de feestcommissies of leerlingenverenigingen van alle middelbare scholen in de gemeente. Bijzonder is dat het idee voor de alcoholtesters afkomstig is van de scholen zelf. Zij gaven bij de gemeente aan behoefte te hebben aan deze apparaten om (overmatig) alcoholgebruik tegen te gaan. De testers kunnen bij schoolfeesten worden ingezet om leerlingen onder de 16 jaar te testen. Als zij alcohol hebben gebruikt kan vervolgens de toegang tot het feest worden geweigerd.

Uit je bol zonder alcohol
De gemeente gebruikt heeft zelf ook alcoholtesters gebruikt bij de toegang van het alcoholvrije feest Uit je bol zonder alcohol op 15 mei jl. Dit feest was voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar, om te laten zien dat je goed een avond uit je bol kan gaan, zonder alcohol. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op
www.leidschendam-voorburg.nl/uitjebol .