UWV WERKbedrijf biedt mkb'er extra ondersteuning

18/05/2009 10:15

UWV

UWV WERKbedrijf gaat vanwege de economische crisis en op verzoek van MKB-Nederland de dienstverlening aan het midden-en kleinbedrijf (mkb) intensiveren. Op de mobiliteitscentra worden speciale steunpunten ingericht voor het mkb. Voor het bieden van de extra dienstverlening zet het WERKbedrijf tweehondervijftig extra werknemers in. Beide partijen tekenen op maandag 18 mei een convenant om de samenwerking te bekrachtigen.

Veel kleine en middelgrote bedrijven verwachten de komende maanden in de problemen te komen als gevolg van de verslechterde economische situatie. Op de mobiliteitscentra van UWV WERKbedrijf komen daarom adviseurs bij wie mkb-ondernemers terecht kunnen voor ondersteuning en advies over onder meer de regeling deeltijd WW, om- en bijscholing van werknemers, van werk-naar-werk bemiddeling en arbeidsmarktmaatregelen. Vanwege het redelijke vacatureaanbod ziet UWV WERKbedrijf nog volop kansen om personeel dat ontslagen wordt te plaatsen bij andere (mkb-) werkgevers.

Sinds maart 2009 bestaat er een landelijk dekkend netwerk van drieëndertig mobiliteitscentra. De mobiliteitscentra zijn onderdeel van de maatregelen die het kabinet heeft genomen om de economische crisis te bestrijden. In de centra, die zijn opgezet door UWV WERKbedrijf, werken publieke en private organisaties zoals gemeenten, scholingsinstellingen en werkgeversorganisaties samen.





http://www.werk.nl




UWV