Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


18-05-2009: 1001 gratis overnachtingen in Amsterdam om toerist te trekken

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB) slaan de handen ineen om de huidige economische recessie het hoofd te bieden. In nauwe samenwerking met een groot aantal Amsterdamse hotels worden wereldwijd 1001 gratis overnachtingen aangeboden. Het doel is meer aandacht te krijgen voor Holland en Amsterdam.

ANTWOORD OP RECESSIE

Jos Vranken, directeur NBTC: "Juist nu het inkomend toerisme terugloopt als gevolg van de economische recessie, is het belangrijk om met partners initiatieven te ontplooien die Nederland en zijn gevarieerde aanbod onder de aandacht blijven brengen bij potentiële reizigers in het buitenland". Voor de campagne is samen met het ATCB een webpagina ontwikkeld die vanaf 18 mei zichtbaar is op de website holland.com. Via de website komen reizigers op de boekingssite van I amsterdam.com.

SAMENWERKING HOTELS AMSTERDAM

Volgens Stefan Diender, directeur ATCB, is bij dit initiatief ook nauw samengewerkt met een groot aantal Amsterdamse hotels: "Wij onderhouden nauwe contacten met de hotellerie in de regio, die onmiddellijk hebben ingehaakt om gezamenlijk deze actie mogelijk te maken. Deze actie moet Amsterdam nog meer op de internationale kaart zetten als verrassende bestemming".

De actie, bestaande uit 1001 gratis te boeken overnachtingen, loopt van 18 mei tot en met 30 juni, waarbij gereisd kan worden in de periode 18 mei tot en met 31 juli. Diverse Amsterdamse hotels zijn hierbij betrokken. Mensen die een gratis kamer hebben geboekt, ontvangen bovendien een voucherpakket met aantrekkelijke aanbiedingen voor hun verblijf in `romantisch Amsterdam'. Bijboeken is mogelijk, voor het normale tarief.