Politie Groningen

Zondag 17 mei 2009

Provincie Groningen, 17-05-2009

Siddeburen: auto van weg gereden na onenigheid

Bij een ongeval op de N33 bij Siddeburen is zaterdagmorgen de auto van een 21-jarige man uit Delfzijl beschadigd geraakt. De automobilist had onenigheid gehad met een onbekende man bij het Schildmeer. Na een woordenwisseling ging de onbekende er vandoor. Op de N33 bij Siddeburen zag de Delfzijlster dat de onbekende automobilist met zijn voertuig in de berm stond. De 21-jarige verklaarde langs de auto te willen rijden, toen deze plotseling de weg op reed. Hij moest hierdoor uitwijken en kwam na een remactie op een vluchtheuvel tot stilstand. De onbekende bestuurder ging er vandoor. De auto die achterbleef bleek zo beschadigd dat deze moest worden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie beschikt over het kenteken van de andere auto en doet onderzoek.

Groningen: verwarde man aangehouden

De politie heeft zaterdagavond in de Camphuysenstraat in Groningen een 31-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man had een groot deel van de dag voor overlast gezorgd. Toen een buurtbewoner in de avond thuis kwam, werd zij uitgescholden en bedreigd. De verdachte liep vervolgens naar een voordeur en sloeg deze kapot. Daarbij bedreigde hij de 28-jarige man uit Groningen die in de woning was. Bij aankomst van de politie stonden diverse buurtbewoners buiten. Toen agenten de Stadjer wilden aanhouden werd hij agressief. De man is geboeid naar het cellencomplex gebracht en is ingesloten voor verhoor.

Stadskanaal/Hoogezand: onderzoek naar inbraken in scholen

Afgelopen weekend is in Stadskanaal en in Hoogezand ingebroken in een school. De politie kreeg zaterdagmorgen de melding dat uit een school aan de Utrechtselaan diverse goederen waren gestolen. Het ging daarbij onder andere om computerapparatuur.

Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding dat er ook bij een school aan de Donker Curtiusstraat in Hoogezand was ingebroken. Ook hier had men het voorzien op computerapparatuur. Beide scholen gaan bekijken wat exact is meegenomen. Ze doen aangifte bij de politie. Het is niet bekend of beide inbraken iets met elkaar te maken hebben.

Groningen: jongen gewond na aanrijding

Een 7-jarige jongen uit Groningen is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Hoendiep in Groningen. De jongen zat bij zijn 37-jarige vader achter op de snorfiets. Een 42-jarige automobilist uit Ulrum sloeg van het Hoendiep af naar de Atoomweg, maar zag de Groningers op het fietspad over hoofd. Door de aanrijding raakte de jonge Groninger gewond aan zijn been. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Garmerwolde: solexrijder en fietser botsen

Bij een botsing op het fietspad langs de N360 bij Garmerwolde zijn zaterdagmiddag twee mannen gewond geraakt. Een 31-jarige solexrijder uit Amsterdam reed met een groep over het fietspad. Uit tegenover gestelde richting kwam een 48-jarige man uit Appingedam fietsen. Door onbekende oorzaak kwamen beide bestuurders met elkaar in botsing. De Damster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De Amsterdammer werd onderzocht door ambulancepersoneel en mocht zijn rit vervolgen. De politie heeft een rapport gemaakt.

Loppersum: aanhouding na vernieling

De politie heeft zaterdagnacht in de Schepperij een beschonken inwoner van Loppersum (40) aangehouden. Buurtgenoten hadden geklaagd over muziekoverlast bij de man. Bij aankomst van de politie was de Lopster over zijn toeren en schold een van de agenten uit. Even later bleek dat de verdachte ook een brommobiel en tuinmeubilair van een 43-jarige plaatsgenoot had vernield. Hij is ingesloten voor verhoor.

Groningen: man slaat en schopt Stadjer

De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat een 21-jarige man uit Eenrum aangehouden voor mishandeling. Agenten zagen dat het slachtoffer op de grond lag en dat de verdachte deze 39-jarige man uit Groningen schopte en sloeg. Een agent wist de agressor weg te trekken. Een 21-jarige Groninger wilde zich met de aanhouding bemoeien, maar werd tegengehouden door een vriendin. De leeftijdsgenoten waren onder invloed van alcohol. Het 39-jarige slachtoffer doet aangifte van mishandeling.

Delfzijl: duo reageert opstanding naar agenten

De politie heeft zaterdagnacht in de Landstraat twee inwoners van Delfzijl (18 en 21 jaar) aangehouden. Agenten zagen een aantal mensen dat stevig met elkaar in discussie was en namen polshoogte. Daarbij reageerden de twee Delfzijlsters direct vervelend toen de twee politiemensen aan kwamen lopen. Beide mannen werden vanwege hun gedrag dringend verzocht weg te gaan, maar zij waren hier niet van gediend. Ze weigerden hun identiteitsbewijs te tonen. De 21-jarige verdachte greep vervolgens een van de agenten vast. Dit was genoeg aanleiding om het tweetal aan te houden. Het duo verzette zich hevig. De verdachten zijn ingesloten.

Winschoten: Stadjer probeert agent slaan

Een 18-jarige Groninger is zaterdagnacht op het Marktplein in Winschoten aangehouden omdat hij een agent probeerde te slaan. De Stadjer was uit een horecapand gezet omdat hij binnen vervelend was geweest. De jongeman wilde daarna letterlijk en figuurlijk met alle geweld weer naar binnen. Een agent stond naast de ingang en hield de verdachte tegen. Die probeerde vervolgens de politieman in het gezicht te slaan. De diender kon de slaande beweging afweren. De Groninger is in de boeien geslagen en is weggebracht naar het cellencomplex. Daar moest hij de nacht doorbrengen.

Ter Apel: Musselkanaalster slaat vriendin en familielid

De politie heeft zaterdagnacht in een woning in Ter Apel een beschonken man uit Musselkanaal aangehouden omdat hij enkele mensen had geslagen. De 19-jarige verdachte had woorden gekregen met zijn vriendin en sloeg haar in haar buik. Een gealarmeerd familielid (24) van het meisje probeerde de Musselkanaalster het huis uit te krijgen. Hij kreeg daarom ook diverse klappen van de 19-jarige. De verdachte is ingesloten.

Groningen: naaktlopers trekken bekijks

De politie heeft zaterdagnacht twee naaktlopers bekeurd. De twee mannen liepen met alleen een stropdas op de Vismarkt. Hoewel het leidde tot hilarische opmerkingen, was ook een aantal omstanders niet van gediend van de mannen in adamskostuum. Agenten wisten beide Groningers (leeftijden niet bekend) dankzij een goed signalement uit de menigte te pikken. De duidelijk zichtbaar verkoelde mannen kropen direct in de warme politieauto. De politiemensen hebben het duo afgezet bij een pand aan de Haddingestraat.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag op diverse plaatsen op snelheid:
* Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 1150, aantal overtredingen: 205, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Alteveer, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 3221, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 153 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.