Gemeente Dongen

Organiseer een leuke activiteit voor jouw buurt of straat

Publicatiedatum: 18-5-2009

De zomer komt er weer aan, een tijd van gezellig buiten zijn en een tijd waarin banden met buren worden aangehaald. Kortom, het juiste moment voor een leuke buurtactiviteit! Dit jaar ondersteunt de gemeente Dongen u bij het organiseren van een gezellige activiteit in uw straat of buurt. Op deze manier wordt de aandacht voor leefbaarheid en sociale samenhang in straten en wijken onderstreept.

Bijdrage van de gemeente
Welke bijdrage van de gemeente Dongen kunt u verwachten? De gemeente verstrekt een vergoeding van 250,- per activiteit om de onkosten te dekken. Er is in totaal veertig keer een bedrag van 250,- beschikbaar.

Een buurtactiviteit kan op allerlei manieren vorm krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een straatfeest of buurtbarbecue om elkaar beter te leren kennen of aan een sociaal project om bewoners met verschillende culturen bijeen te brengen. Alle ideeën zijn welkom en van bewoners wordt verwacht dat ze zelf mee helpen aan de uitwerking en uitvoering van de activiteit.

Vergunning
Voor activiteiten in de openbare ruimte heeft u uiteraard wel een vergunning nodig. U kunt deze aanvragen via het aanvraagformulier voor vergunningen. Dit formulier is te downloaden via het digitale loket. Om de vergunning op tijd rond te krijgen, moet de aanvraag uiterlijk drie weken voor de buurtactiviteit plaatsvindt, in het bezit zijn van de behandelende afdeling.

Spelregels
Om samen met uw buurtbewoners in aanmerking te komen voor de gemeentelijke vergoeding van 250,- moet uw aanvraag aan enkele regels voldoen;

- U organiseert de buurtactiviteit samen met de bewoners uit uw straat of buurt

- De activiteit moet plaatsvinden in uw eigen straat of buurt in de gemeente Dongen

- De aanvraag moet worden voorzien van vijf namen en handtekeningen
- De buurtactiviteit is geen privéfeest of activiteit met een commercieel, religieus, filosofisch of politiek karakter
- U vraagt zelf een vergunning voor de activiteit aan bij de gemeente
- De activiteit is toegankelijk voor alle bewoners uit uw straat of buurt

- De aanvrager kan om meer informatie worden gevraagd door de gemeente
- De aanvrager is 18 jaar of ouder

- De financiële vergoeding wordt na goedkeuring van de aanvraag en na bevestiging van de vergunning zo snel mogelijk op het rekeningnummer van de aanvrager gestort

- De actie loopt zolang de subsidie voorradig is
- Reageer op tijd want aanvragen worden op volgorde van ontvangst behandeld

Meedoen is eenvoudig
Het aanvraagformulier voor de buurtactiviteit en bijbehorende vergoeding kunt u hier downloaden. Ook is er de mogelijkheid om het formulier af te halen bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

De aanvraag moet worden voorzien van vijf namen, adressen, telefoonnummers en handtekeningen van personen uit uw buurt die het initiatief ondersteunen. Ook vraagt de gemeente een duidelijke onderbouwing van het idee achter de activiteit.

Het volledig ingevulde formulier stuurt u uiterlijk vier weken voor aanvang van de activiteit naar;
Gemeente Dongen
t.a.v. Cluster Leefbaarheid
Postbus 10153
5100 GE Dongen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de buurtactiviteiten kunt u contact opnemen met de afdeling Leefbaarheid van de gemeente Dongen. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur via de telefoonnummers (0162) 383 240 of (0162) 383 392.