Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 18-05-2009

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei twee personen aangehouden omdat zij bezig waren een auto te stelen.

Rond 02.20 uur kreeg de politie via 1-1-2 een melding van een getuige die zag dat twee personen zich verdacht ophielden tussen geparkeerde autos aan de Kosdreef. Op weg naar de locatie kregen de agenten door dat het tweetal was weggelopen in de richting van de Zamenhofdreef. Bij het zien van de agenten zetten de mannen het op een lopen. De achtervolging werd ingezet.

Op de Gloriantdreef konden de agenten het tweetal 17 en 18 jaar beiden uit Utrecht, aanhouden. Door de getuige werd de auto aangewezen welke de verdachten wilden stelen. Het slot van één van de portieren was vernield. In de omgeving werd in de bosjes een schroevendraaier en een hamer aangetroffen. De politie vermoed dat dit de inbrekerswerktuigen van de verdachten zijn geweest.

Bestuurder rijbewijs kwijt

UTRECHT Een man raakte in de nacht van zondag 17 op maandag 18 mei zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel gedronken had.

Rond 02.50 uur kreeg een 52-jarige bestuurder uit Maartensdijk op de Bastoinweg een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 685 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur kon de man naar huis.

Aangehouden door getuigen

UTRECHT Zondagavond hebben getuigen een verdachte aangehouden die een auto-inbraak had gepleegd.

Getuigen zagen omstreeks 21.05 uur een jongen half in een auto hangen die geparkeerd stond op de Dommelstraat. De auto bleek van één van de getuigen te zijn. Bij het zien van de bewoners zette de auto-inbreker het op een lopen en wilde achter op de fiets springen van een medeverdachte. Hij miste op een haar na de bagagedrager en viel op de grond.

Na een korte achtervolging konden de getuigen de 16-jarige autokraker uit Utrecht aanhouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overdragen. De medeverdachte zag kans te ontkomen.