Politie Groningen

Maandag 18 mei 2009

Provincie Groningen, 18-05-2009

Glimmen: auto vernield na woordenwisseling

Een 53-jarige man uit Haren heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. De man was zondagavond met een aantal familieleden aan het wandelen in het bos bij de Apelbergen in Glimmen en kreeg daar woorden met een onbekende vrouw. De vrouw van ca. 30 jaar liep daar met een hond en twee kinderen. Toen de Harenaar bij zijn auto op het parkeerterrein aan de Hoge Hereweg kwam was deze bekrast. De politie wil weten wie voor de vernieling verantwoordelijk is. Of de onbekende vrouw er iets mee te maken wordt onderzocht.

Groningen: man op kermis geslagen

Een 19-jarige inwoner van Bleiswijk is zondagavond door de politie gehoord over een mishandeling die eerder die avond plaatsvond op de Grote Markt. Kermisexploitanten waren bezig met de afbouw van hun attracties toen een 39-jarige Groninger op het hoofd werd geslagen. Het slachtoffer moest voor controle naar het ziekenhuis. De Bleiswijker was vermoedelijk betrokken bij het incident. Het is niet duidelijk wat de achtergrond is van de mishandeling. De Stadjer bleek onder invloed van alcohol.

Groningen: prostituee mishandeld

De politie heeft zondagnacht een 23-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling van een prostituee. De man had in een pand in de Nieuwstad in de stad onenigheid gehad met een 18-jarige vrouw. Een 31-jarige collega van de vrouw hoorde de ruzie en schoot de 18-jarige te hulp. De verdachte was daar niet van gediend en sloeg de 31-jarige Groningse in het gezicht. De politie vond de Stadjer even later bij de Vismarkt. Hij is ingesloten voor verhoor.

Groningen: mannen vernielen terrasmeubilair door vechtpartij

De politie heeft zondagnacht in de Poelestraat in Groningen twee mannen aangehouden. Een 24-jarige inwoner van Groningen en een 27-jarige man uit het Engelse Plymouth hadden onenigheid gekregen. Daarbij vielen over en weer klappen. Tijdens de schermutseling raakten terrasstoelen en glaswerk van een café beschadigd. Het tweetal wilde geen aangifte doen van mishandeling. Ze werden meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kregen ze een toegangsverbod van acht uur voor het uitgaansgebied.

Groningen: politieauto uitgebrand

Een politieauto is zondagnacht in de Turfsingel in Groningen door onbekende oorzaak uitgebrand. De auto stond geparkeerd in een parkeerhaven langs het water. Een omwonende hoorde een doffe knal en zag de auto in lichterlaaie staan. Hij waarschuwde vervolgens de politie. Die doet onderzoek naar de oorzaak. Mensen die mogelijk meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: gewond bij aanrijding

Een 40-jarige automobiliste uit Emmen raakte zondagmiddag gewond bij een kop-staartbotsing op de Beneluxweg in Groningen. De vrouw reed achterop de wagen van een 39-jarige inwoner van Dokkum die met anderen voor een verkeerslicht stilstond. Door de aanrijding raakten in totaal vier autos beschadigd. De veroorzaakster werd met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De verkeerspolitie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Winschoten: man door het lint

Een 59-jarige inwoner van Winschoten werd zondagmiddag op de Industrieweg in Winschoten door de politie aangehouden. De man zou in eerste instantie zijn vrouw hebben geslagen. Toen zij van een voorbijganger, een 39-jarige inwoner van Oude Pekela, hulp kreeg, zou de Pekelder ook door de Winschoter zijn aangevallen. De 59-jarige stapte daarna weer in zijn auto. De politie wist de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, uit de wagen te praten waarna hij geboeid werd afgevoerd. Hij werd ter ontnuchtering en voor verder onderzoek ingesloten.