Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 17-05-2009

Drie gewonden bij verkeersongeval Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: De politie behandelde zaterdagmiddag 16 mei rond 17.30 uur een verkeersongeval op de Midden-Brabantweg. Ter hoogte van de kruising met de Europeaan waren twee personenauto's op elkaar geklapt. Bij het ongeval raakten drie mensen gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 17.30 op de rijbaan komende vanuit de richting Tilburg en gaande richting Waalwijk. Het verkeer was bij de verkeerslichten net aan het optrekken toen een automobiliste met hoge snelheid achterop haar voorganger botste.
De aangereden auto werd bestuurd door een 60-jarige man uit
Tuitjenhorn. Naast hem zat zijn 33-jarige zoon, afkomstig uit
Amsterdam.
De brandweer kwam er aan te pas om de drie slachtoffers uit de twee autowrakken te bevrijden. De veroorzaakster is een 40-jarige vrouw uit Sprang-Capelle. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg.
De 60-jarige man uit Tuitjenhorn liep een wervelbreuk op zijn rug en is ook naar het Elisabethziekenhuis vervoerd. Ook zijn 33-jarige zoon is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij raakte licht gewond. Beide voertuigen zijn total-loss. De politie verzorgde de berging van de autowrakken via een takelbedrijf.
Verder maakten de agenten proces-verbaal op en traden verkeersregelend op bij de afwikkeling van het ongeluk.

Arrestatie na vernieling ruiten

OOSTERHOUT: Een 30-jarige Bredanaar werd in het Oosterhoutse centrum gearresteerd nadat hij vernieling pleegde. De verdachte was zondag 17 mei om 02.45 uur uit een café in de Klappeijstraat uitgezet omdat hij meisjes lastig viel. De man werd erg kwaad en reageerde zijn woede af op twee ruiten van een naastgelegen restaurant. Er waren echter agenten in de buurt die de verdachte snel konden inrekenen op
aanwijzingen van portiers en andere getuigen. In het politiebureau is de volgende dag proces-verbaal tegen hem opgemaakt, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld. Hij toonde zich overigens bereid om de schade te vergoeden en gaf aan dat zijn daad voortkwam uit overmatig
alcoholgebruik.

Vandalen gooien brommobiel op zijn kant

RAAMSDONKSVEER: Onbekenden gooiden zondagnacht een brommobiel op zijn kant. Dat gebeurde rond 02.45 uur in de Brejaartstraat. Een getuige zag dat vijf jongenmannen daarvoor verantwoordelijk waren. Doordat de brommobiel op zijn kant lag, lekte er benzine uit het voertuig. Gewaarschuwde agenten zochten de omgeving maar hebben het vijftal niet meer kunnen traceren. Met vereende kracht werd het voertuig weer rechtop gezet. Er was lakschade ontstaan en er was een buitenspiegel afgebroken. Volgens de 62-jarige eigenaar van het karretje was het al de derde keer dat dit gebeurde. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-05-2009 16:00 | © Regio Midden en West Brabant |