RTL Group

2 miljoen kijkers finale KNVB Beker bij RTL 7

Bijna 2 miljoen mensen zagen gisteren bij RTL 7 sc Heerenveen de KNVB Beker winnen. Verliezend finalist was FC Twente. Op het hoogtepunt, de verlenging en de beslissende strafschoppen, keken zelfs 2,6 miljoen voetballiefhebbers. In de doelgroep van de zender, mannen van 20 tot en met 49 jaar, werd een gemiddeld zenderaandeel van maar liefst 35,1 procent bereikt.
Het afgelopen seizoen trokken bijna alle door RTL 7 live uitgezonden bekerwedstrijden al meer dan 1 miljoen kijkers.

Het toernooi om de tweede grote prijs liet dit seizoen een spectaculair verloop zien. Ajax werd er in de derde ronde uitgeknikkerd door FC Volendam, dat zelf in de halve finale strandde tegen finalist sc Heerenveen. PSV verloor in de derde rond van Eredivisiekampioen 2008/2009 AZ, dat het in de kwartfinale aflegde tegen NAC Breda. De Brabanders moesten in de halve finale hun meerdere erkennen in finalist FC Twente.

Sc Heerenveen behaalde de eindstrijd ten koste van MVV, Haaglandia/Sir Winston, Feyenoord, NEC en FC Volendam. FC Twente wist de finale te bereiken door achtereenvolgens FC Emmen, FC Eindhoven, ADO Den Haag, De Graafschap en NAC Breda te verslaan.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.