Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.50 uur

Utrecht, 18-05-2009

Bedreiging

VEENENDAAL- Op zondag 17 mei heeft de politie een man aangehouden op verdenking van bedreiging.

De politie kreeg omstreeks 22.40 uur een melding dat een automobilist de 21-jarige man uit Veenendaal, iemand in Ochten met een mes zou hebben bedreigd en in het bezit was van een vuurwapen. De man was in een auto weggereden en de tenaamgestelde van de auto hoorde in Veenendaal thuis. Agenten keken in Veenendaal naar de auto uit en de verdachte, een 21-jarige Veenendaler, werd op De Brinken met een uitpraatprocedure door de politie aangehouden.

In de auto trof de politie een luchtdrukwapen, steekwapen en boksbeugel aan. De verdachte is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van Gelderland-Zuid.

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- De politie heeft op zondag 17 mei een 62-jarige Langbroeker aangehouden die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

De Langbroeker werd om 17.40 uur op de Hoogstraat aan de kant gezet omdat hij geen gordel droeg. Toen de politie de man wou bekeuren, roken de agenten een alcohollucht.

Hierop hebben de agenten een blaastest afgenomen en de man bleek inderdaad gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 400 ug/l.

De man is de afgelopen jaren meerdere malen aangehouden voor het rijden onder invloed. Op basis van deze gegevens heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.