Politie Hollands Midden

Datum: 18 mei 2009

Lisse Inbraak in paviljoens Tussen vrijdagavond 15 mei en zaterdagmorgen 16 mei 09.45 uur is ingebroken bij twee paviljoens op het Keukenhofpark aan de Stationsweg. De beheerder van het park heeft aangifte gedaan. Er is onder meer een fooienpot meegenomen. De politie doet verder onderzoek naar de zaak en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Aangehouden voor diefstal Een 47 jarige man uit Leiderdorp is vrijdagmiddg 15 mei door de politie aangehouden als verdachte van diefstal van een portemonnee en telefoon. Hij deed dit bij een bewoner van de Oranjegracht. Op het moment dat de bewoner thuiskwam liep de verdachte met hem mee de woning in. Binnen stal hij de goederen en vertrok weer. De politie wist de verdachte snel op te sporen en aan te houden. Hij wordt maandag 18 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Leiden Winkels overvallen De politie is een onderzoek begonnen naar twee overvallen op winkels die vrijdag 15 mei rond17.45 uur gebeurden. Bij een textielwinkel aan de Breestraat voelde een verkoopmedewerkster zich zo bedreigd door de overvaller dat zij niet kon voorkomen dat hij een greep in de kassa deed. Bij een winkel in erotische artikelen aan de Korevaarstraat werd de overvaller door de verkoopmedewerkster afgebluft en vertrok hij onverrichter zaken. De politie hield kort na de melding van de overvallen elders in de stat een man uit Den Haag aan. Omdat bij onderzoek niet bleek van zijn betrokkenheid aan de overvallen werd hij weer in vrijheid gesteld. De politie gaat door met haar onderzoek in deze zaken.

Leiden Schennispleger aangehouden De politie heeft zaterdag 16 mei rond 18.30 uur een 32 jarige man uit Leiden aangehouden na een melding dat hij met zich zelf bezig was op een pleintje aan de Surinamestraat. Agenten troffen de dronken man aan. Nadat hij nuchter was is hij als verdachte van schennispleging verhoord. Met een dagvaarding op zak mocht hij daarna het bureau weer verlaten. Hij heeft ook hulpverlening aangeboden gekregen.

Voorschoten Gestolen scooter teruggevonden Met de aanhouding van een 16 jarige jongen uit Leiden heeft de politie een op 15 mei in Leiden gestolen scooter terug. Agenten zagen hem zaterdag 16 mei rond 17.30 uur zonder helm over de Voorschoterweg rijden. Bij een nadere controle kwam de diefstal aan het licht. De Leidenaar is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De scooter heeft de politie in beslag genomen en de eigenaar van het terugvinden op de hoogte gesteld.

Leiden Brandweerauto van weg geraakt Een brandweerauto van Leiderdorp is zondagavond 17 mei op de Willem van der Madeweg van de weg geraakt. De brandweer was rond 22.15 uur onderweg naar een melding van een autobrand op de Rijksweg A4 en voerde optische- en geluidssignalen. De brandweer probeerde een busje in te halen, echter in het passeren raakte het van de weg en botste tegen een geluidswal. Vier van de zes brandweerlieden raakten gewonden en werden overgebracht naar twee ziekenhuizen. Een van hen zat met zijn voet bekneld in de brandweerauto. De bestuurder van de bus, een 36 jarige Leidenaar, is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De Willem van de Madeweg is tot 01.30 uur afgesloten geweest. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval.

Alphen aan den Rijn Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden De politie heeft zondagmorgen 17 mei een 25 jarige Alphenaar en een 27 jarige vrouw uit Woubrugge aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De vrouw werd tevens aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap. De vrouw gedroeg zich agressief en werkte niet mee aan haar aanhouding. Een derde verdachte, een 22 jarige Alphenaar, meldde zich maandagochtend aan het politiebureau. De politie had om 04.00 uur een melding gekregen van openlijke geweldpleging tegen een 25 jarige man uit Nieuwveen. De Nieuwvener werd op de Julianastraat door de drie geslagen nadat hij de vrouw wilde helpen. Hij zag dat zij kennelijk op zoek was naar een man die hij zojuist de hoek om zag lopen. De vrouw stelde zich direct agressief op naar hem en duwde hem van zijn fiets. Hierna ontstond de openlijke geweldpleging. De Nieuwvener heeft de politie in laten inseinen en is de personen achterna gegaan om te zorgen dat zij konden worden aanhouden. De vrouw stelde zich hierna vervelend op tegen de agenten en liep steeds weg. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

--- einde berichten ---
---