Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.20 uur

Utrecht, 18-05-2009

Onder invloed

AMERSFOORT- Op zondag 17 mei heeft de politie een 24-jarige Utrechter aangehouden die onder invloed van alcohol zijn brommobiel bestuurde.

De politie kreeg om 23.35 uur een melding dat er aan de Bizetstraat een brommobiel meerdere malen tegen diverse voertuigen zou zijn aangereden. Ter plaatste trof de politie de 24-jarige man dronken aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies hij 825 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. De man bleek geen rijbewijs te hebben voor het besturen van de brommobiel. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en rijden zonder rijbewijs.

Brandstichting

AMERSFOORT De politie hield in de vroege ochtend van zondag 17 mei twee jongens aan op verdenking van brandstichting.

Rond 04.10 uur kreeg de politie de melding dat er op de Dierenriem een container in brand werd gestoken. Ter plaatse bleek inderdaad een container in brand te staan. De brandweer bluste de brand. Een getuige gaf het signalement van de twee verdachten door. Agenten zagen het tweetal op de Dierenriem staan en de jongens, 17 en 18 jaar uit Amersfoort, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of de jongens bij deze brand en mogelijk bij eerdere branden betrokken zijn geweest.