Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-05-2009

Politie houdt man na vernieling in woning ex-vriendin

ETTEN-LEUR: De politie heeft zondagmiddag rond 16.00 uur een 53-jarige man uit Etten-Leur aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Zijn vriendin had de relatie verbroken en de man kwam verhaal halen bij haar woning in de wijk Hooghuis. Hij vernielde een ruitje van de voordeur en zou de vrouw bedreigd hebben; zij deed aangifte. De man werd ingesloten op het bureau.

Roemeen (27) betrapt bij poging autodiefstal op Patersven

WERNHOUT: Een 27-jarige Roemeense man is zondagmiddag kort voor 17.00 uur aangehouden op Patersven wegens poging autodiefstal. De man werd betrapt door een bewoner van het bungalowpark die zag dat de Roemeen in de auto van zijn buurvrouw zat en haar auto had gestart. De eigenares had de auto niet afgesloten en de sleutel in het contact laten zitten. De getuige belde de politie en zorgde er samen met een andere man voor dat de Roemeen niet kon vluchten. De verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Sprundelnaar aangehouden na mishandeling feestganger

ZUNDERT: Na een ruzie tussen twee bezoekers van een feest aan de Bredaseweg heeft de politie zondagavond rond 22.00 uur een 33-jarige man uit Sprundel aangehouden. Een 28-jarige Bredanaar deed aangifte, nadat hij tweemaal een klap gekregen zou hebben van de Sprundelnaar. De beveiliging greep in toen het tweetal ruzie kreeg. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist van de weg gehaald

BREDA: Een 45-jarige automobilist uit Polen is maandagmorgen kort voor
01.00 uur aangehouden, nadat hij betrapt werd op dronken rijden. Surveillerende agenten controleerden de in Rijsbergen verblijvende man op de Cornelis Outshoornstraat. Hij scoorde bij de ademanalyse een uitslag van 855 ug/l, bijna vier maal zoveel als het toegestane maximum van 220 ug/l. Bij waarden vanaf 575 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij zijn roes mocht uitslapen.

Politie onderzoekt incident met onbekende man en drie jongens

BREDA: De politie is zondagavond een onderzoek gestart naar een incident bij een speeltuintje aan de Lage Kant/Wolvenring. Volgens drie Bredase jongens van 5, 10 en 12 jaar werden zij rond 18.00 uur aangesproken door een onbekende man. Daarbij werd de 5-jarige jongen vastgepakt. De 12-jarige jongen zou daarop de man een schop hebben gegeven waarna hij wegrende. De jongens gingen naar huis en vertelden het verhaal aan hun ouders.
De politie heeft zondagavond een SMS-Alert verspreid. Daarin werd gevraagd uit te kijken naar een blanke man met een zwart leren jas. De jas heeft in het rugpand diverse scheuren. De man heeft een mager postuur en halflang, blond haar dat achterover is gekamd. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden op 0900-8844. Een
buurtonderzoek heeft geen aanknopingspunten opgeleverd. De betrokken kinderen moeten nog nader gehoord worden, dat gebeurt vermoedelijk later deze week in een speciale verhoorstudio in Eindhoven.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 18-05-2009 11:15 | © Regio Midden en West Brabant |