Partij voor de Vrijheid (PVV)

Radicale moslim-sjeik onthult ware aard islam - Kamervragen maandag 18 mei 2009

Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en de minster van Justitie over de uitspraken van radicale moslims op een islamcongres afgelopen zaterdag in Amsterdam.


1.)
Bent u bekend met het bericht `Lesje voor moslims: Be in it to win it!'?*


2.)
Bent u ermee bekend dat een van de sprekers tijdens het Nationaal Islam Congres in Amsterdam - sjeik Khalid Yasin - zei: `De islam zal de overhand krijgen. Ook al haten de ongelovigen, de afgodendienaars en hypocriete moslims dat' en `het is eigenlijk de bedoeling dat de islam de wereld bestuurt'?


3.)
Bent u ermee bekend dat een andere spreker - Haitham al-Haddad - tijdens dit congres Nederlandse moslims heeft aangespoord Nederlandse shariarechtbanken te eisen?


4.)
Deelt u onze afschuw over deze uitspraken? Bent u ook van mening dat sjeik Khalid Yasin en Haitham al-Haddad met hun uitspraken de ware aard van de islam hebben laten zien?


5.)
Deelt u onze opvatting dat er nooit - in nog geen duizend jaar - formele of informele shariarechtbanken in Nederland mogen worden opgericht? Bent u van plan alles in het werk te stellen om islamitische rechtbanken in Nederland te voorkomen? Zo neen, waarom niet?


6.)
Deelt u voorts de mening dat de islam nooit en te nimmer de overhand mag krijgen in Nederland en evenmin de wereld bestuurt? Deelt u onze mening dat de islamisering van Nederland met kracht moet worden gestopt? Zo neen, waarom niet?


* De Pers, 18 mei 2009