Partij voor de Vrijheid (PVV)

Trouw weigert staatsjournalisten, PVV wil toelichting Plasterk maandag 18 mei 2009

De Partij voor de Vrijheid wil morgen in het vragenuurtje minister Plasterk bevragen over de weigering van dagblad Trouw om staatsjournalisten te plaatsen op haar redactie. Minister Plasterk stelt vier miljoen ter beschikking om zestig journalisten te laten werken op dagblad-redacties. Door de weigering van Trouw komt dit plan op losse schroeven te staan.

PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: "Trouw heeft helemaal gelijk. De krant stelt in haar `Brief van de hoofdredactie' van zaterdag dat de krant niet afhankelijk wil worden van de overheid. Dat is zeer juist geformuleerd. Doordat Plasterk met geld gaat strooien voor kranten wil hij dagbladen aan het staats-subsidie-infuus hangen. Dat betekent dat berichtgeving beïnvloed gaat worden door de meningen van de overheid. Geen krant moet dat willen. Andere kranten zullen Trouw volgen. Maar daarmee staat Plasterk wel in zijn hemd."

De Partij voor de Vrijheid zet zich in voor een gezonde toekomst voor Nederlandse dagbladen. Dat kan door een einde te maken aan de concurrentie-vervalsing door de publieke omroep.