Gemeente Hellevoetsluis


Ondernemers en gemeente slaan handen ineen

Ondernemers en de gemeente Hellevoetsluis trekken samen op bij het uitwerken van maatregelen die de lokale economie op midden- en lange termijn positief moeten beïnvloeden.

Op initiatief van enkele ondernemers is inmiddels de website www.hellevoetwerkt.nl actief. Dit medium biedt een platform aan betrokken ondernemers en nodigt hen uit actief mee te denken en zitting te nemen in een van de werkgroepen die aan de uitvoering van het gemeentelijk beleid meewerken. Basis voor dit beleid is het Maatregelen Uitvoering Programma uit de kadernota economie `Ambitie en Realiteit'. De maatregelen zullen de komende vier jaar gefaseerd worden opgestart.

Heleen Koppenol en Franca van Schelt zijn de initiatiefnemers van de website. Beiden zijn al geruime tijd actief als ondernemer in Hellevoetsluis. Daarnaast zijn zij betrokken bij respectievelijk de Economische Raad en de Vereniging Hellevoetse Ondernemers. Koppenol is enthousiast over dit initiatief en de samenwerking met de gemeente. "In deze economisch ruwe tijden is het van belang elkaar zaken te gunnen en eerst te delen voordat je kan vermenigvuldigen. Door nu de handen ineen te slaan kunnen we gezamenlijk sterker uit deze crisis komen."

De actieve participatie van het lokale bedrijfsleven bij het opstellen en implementeren van gemeentelijk beleid, was een van de doelstellingen van Wethouder Economische Zaken Evert Taal bij zijn aantreden in januari dit jaar. Taal, zelf afkomstig uit het bedrijfsleven, weet als geen ander dat de dialoog met de ondernemers van groot belang is. "Niet het opleggen van gemeentelijk beleid aan de ondernemers, maar hen betrekken bij relevante beslismomenten is onze insteek. We zijn dan ook erg content over dit initiatief waarbij ambtenaren en ondernemers zich gezamenlijk over deze onderwerpen en uitdagingen buigen".

05/18/2009