Bluecircle


John helpt gezinnen uit het rood 2009-05-18 12:07:19 In het nieuwe RTL 4-programma Een Dubbeltje op Zijn Kant helpt John Williams mensen met schulden. Elke donderdagavond om 20.30 wordt een gezin met deze vaak voor de buitenwereld verborgen problemen op weg geholpen naar een zorgeloze, schuldvrije toekomst. Niet door een zak met geld op tafel te leggen, maar door samen te onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen en naar oplossingen te zoeken.

Allereerst brengt John met het gezin de omvang en oorzaak van de financiële besognes in kaart. Samen zoeken ze naar besparingen en een gezondere financiële basis. Daarbij worden, in goed overleg, drastische maatregelen niet geschuwd. Na een paar weken gaat John weer langs bij de familie om te zien of ze er inderdaad op vooruit zijn gegaan.

John wordt in zijn strijd mensen uit de rode cijfers te helpen bijgestaan door Annemarie van Gaal. Deze voormalige secretaresse heeft zich via een bladenavontuur in Moskou opgewerkt tot de eigenaar van een imperium met belangen in 20 bedrijven over de hele wereld. Zij let vooral op de mentaliteit van de gezinsleden. Volgens haar is de juiste instelling cruciaal om tot een succes te komen.

Een Dubbeltje op Zijn Kant wordt donderdag om 20.30 uur uitgezonden bij RTL 4 en telt 8 afleveringen.