ChristenUnie


ChristenUnie: werken aan eenheid op Curaçao

ChristenUnie: werken aan eenheid op Curaçao

maandag 18 mei 2009 11:26 De ChristenUnie is blij dat de bevolking van Curaçao voor de verdere voortgang van de staatkundige herstructurering heeft gestemd. Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn: ,,Ik wil mijn waardering uitspreken voor de bevolking van Curaçao dat zij door de hoge opkomst blijk hebben geven de verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst van hun land." Alle partijen moeten volgens haar meewerken aan het herstel van eenheid.

Met een nipte meerderheid van 52% tegen 48% heeft de bevolking van Curaçao het pakket van maatregelen, bestaande uit o.a. 5 consensus rijkswetten geaccepteerd. De opkomst was hoog, 67,1% van de bevolking heeft haar stem uitgebracht.

De ChristenUnie respecteert deze uitslag en is blij dat het proces nu verder voortgezet kan worden. Ortega-Martijn: ,,Er is sprake van een winnaar, echter er moet nog hard gewerkt worden om een breed draagvlak te bereiken voor het proces. De verdeeldheid is tot uiting gekomen in het stemgedrag en er is een duidelijk signaal afgegeven. Het is nu aan alle politieke leiders om de handen ineen te slaan en te streven naar eenheid en samen te werken. Het moet gaan om het welzijn van de bevolking."

De verhoudingen binnen het Koninkrijk zijn in de loop naar het referendum op scherp gezet. Ortega-Martijn: ,,Ik roep staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op om ook mee te werken aan herstel van de verhoudingen en te streven naar meer eenheid. Op de keper beschouwd willen wij allemaal hetzelfde namelijk het welzijn van al onze Koninkrijksburgers."