Gemeente Anna Paulowna

Collectieve verzekering voor vrijwilligers

Met ingang van dit jaar stelt het Rijk geld beschikbaar aan gemeenten, als zij een collectieve verzekering willen afsluiten voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in een gemeente. Een collectieve vrijwilligersverzekering via de gemeente biedt voordelen: alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in een gemeente kunnen worden verzekerd, vrijwilligersorganisaties zijn verlost van deze taak, het bespaart de vereniging geld, want de gemeente betaalt de premie.
Ook de gemeente Anna Paulowna onderzoekt deze mogelijkheid en wil daarover praten met alle organisaties, verenigingen en stichtingen in de gemeente waar vrijwilligerswerk wordt verricht.

In de jaarvergadering van de Polderse Gemeenschap op 14 april 2009 is de afspraak gemaakt dat alle bij de gemeente bekende organisaties die werken met vrijwilligers, worden aangeschreven over een collectieve vrijwilligersverzekering. Dit is inmiddels gedaan. Verenigingen die de gemeente niet heeft kunnen bereiken, worden nu attent gemaakt op de mogelijkheid van een collectieve vrijwilligersverzekering.

Vergelijken en reageren
Via de links onder dit bericht vindt u informatie over het verzekeringspakket en een vragenformulier. U kunt de informatie gebruiken om de door de gemeente voorgestelde verzekering te vergelijken met uw eigen vrijwilligersverzekering. Via het reactieformulier kunt u uw mening geven, opmerkingen maken en vragen stellen.

Het formulier kunt u downloaden, invullen en e-mailen naar abroers@annapaulowna.nl.

Of u print het uit en stuurt het ingevuld naar de gemeente, sector Inwonerszaken ter attentie van Anja Broers. Dit kan tot 15 juni 2009.

Wensen en verlangens
De gemeente gebruikt de reacties om te kijken of de voorgestelde verzekering aansluit bij de wensen en verlangens van de organisaties en uiteindelijk om te besluiten om wel of niet over te gaan tot het aanbieden van een collectieve vrijwilligersverzekering.

Huidige verzekering nog niet opzeggen
Voor alle duidelijkheid wordt u als vrijwilligersorganisatie er op gewezen dat dit initiatief van de gemeente nog in een voorbereidende fase verkeert en dat een lopende verzekering nog niet moet worden opgezegd. Als de gemeente overgaat tot het afsluiten van een collectieve vrijwilligersverzekering, behouden
vrijwilligersorganisaties uiteraard de keus om hun eigen verzekering aan te houden. Deze kosten kunnen echter niet gedeclareerd worden bij de gemeente.

Informatie
Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met Anja Broers, beleidsmedewerker sectie Welzijn & Onderwijs, op dinsdag, woensdag en donderdag te bereiken via tel. (0223) 53 61 00.

Te downloaden:

* Collectieve vrijwilligersverzekering informatiepakket.pdf (152,91 KB)

* Vragenformulier collectieve vrijwilligersverzekering.doc (30,5 KB)
* Vragenformulier collectieve vrijwilligersverzekering_print.pdf (19,38 KB)