Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 mei 2009

Twee personen gewond na aanrijding

Geesteren

Een 35-jarige automobiliste uit Tubbergen en een 39-jarige automobilist uit Manderveen, raakten zondagmorgen 17 mei gewond tijdens een aanrijding.

Zondagmorgen 17 mei omstreeks 07.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Hardenbergerweg / Bovenbroeksweg in Geesteren. Bleek dat een 39-jarige automobilist uit Manderveen over de Bovenbroeksweg reed en reed links af richting Geesteren. Hierbij zag de automobilist een tegemoetkomende automobiliste, een 35-jarige vrouw uit Tubbergen, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Beide automobilisten raakten gewond en werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-057620)

Drie verdachten van diefstal aangehouden na achtervolging

Enschede

Twee 17-jarige jongens en een 19-jarige jongen, allen woonachtig in Enschede, werden maandagmorgen 18 mei na een korte achtervolging aangehouden. Ze worden ervan verdacht in een auto te hebben ingebroken.

Maandagmorgen 18 mei omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een auto aan de Wesseler-Nering in Enschede. Getuigen gaven de politie een goed signalement. De politie startte een onderzoek. Op de Broekheurnering trof de politie twee mannen aan op een scooter die aan het signalement voldeden. Toen deze de agenten zagen gingen ze er snel vandoor. Na een korte achtervolging kon de politie het tweetal aanhouden. De twee, een 17-jarige jongen en een 19-jarige jongen, beiden woonachtig in Enschede, werden aangehouden. Een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Enschede, had zich verstopt in een tuin aan de Rekkenbrink in Enschede. Deze kon even later ook worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (09-057833)

Man aangehouden op verdenking van vernieling

Enschede

Een 25-jarige man uit Enschede werd maandag 18 mei aangehouden, omdat hij verdacht wordt van vernieling van een auto aan de J.J. van Deinselaan in Enschede. Na de voetbalwedstrijd van FC Twente was de Enschedeër te voet op weg naar huis en zou mogelijk de buitenspiegel van een auto hebben afgetrapt. Een oplettende getuige heeft maandagmorgen omstreeks 01:40 uur de politie gealarmeerd en kon daarbij een goed signalement afgeven. De politie heeft de 25-jarige verdachte aangehouden en ingesloten. (09-057828)

Twee jongens op heterdaad betrapt bij inbraak Almelo

Twee jongens uit Almelo in de leeftijd van 18 jaar zijn op zondag 17 mei op heterdaad betrapt bij een inbraak in een leegstaand bedrijfspand aan de Bornsestraat in Almelo.

Zondagmiddag omstreeks 14:45 uur kreeg de politie melding van een inbraak aan de Bornsestraat in Almelo. Een buurvrouw zag de jongens het pand binnendringen en alarmeerde de eigenaar van het bedrijfspand en waarschuwde tevens de politie. Toen de politie arriveerde was de eigenaar reeds ter plekke en had de twee jongens, beide 18 jaar, in de kraag gepakt. De jongens uit Almelo waren het leegstaande bedrijf binnengedrongen en hadden in het pand verschillende vernielingen aangericht. De politie heeft de jongens aangehouden en in verzekering gesteld. (09-057699)

tel.: 053-4555588


---- --