Hewlett-Packard

2009-05-18

Nieuwe thin clients en geïntegreerde software-oplossingen

AMSTELVEEN, 18 mei 2009 - HP kondigt een verbreding van zijn thin client portfolio aan, om klanten te helpen client virtualisatie in de hele organisatie in te voeren. Alle medewerkers kunnen dan profiteren van een beter beveiligde, betrouwbare en probleemloze gebruikersomgeving.

De uitbreiding houdt in:

· HP gt7720 Performance Series en HP t5730w en HP t5630w Flexible Series Thin Clients, die de belangrijkste features van het Microsoft Windows® Embedded Standard besturingssysteem verbeteren door additionele rijke multimedia-, in gebruik name- en beheerfunctionaliteiten te leveren aan bedrijven die op Windows gebaseerde remote computing architecturen hebben draaien.

· Verbeteringen op HP Remote Desktop Protocol (RDP) voor het eenvoudig, out-of-the-box toekennen van multimedia en USB devices.

· Nieuwe versie van HP Remote Graphics Software (RGS) die zorgt voor een rijke multimedia en collaboratieve VMware virtual desktop ervaring.

· HP Client Automation, een beheeroplossing voor clients, zoals notebook PC's, desktop PC's en thin clients, in de hele organisatie, die systeembeheerders helpt bij het instellen van een alarm om potentiële problemen te identificeren voordat zij daadwerkelijk plaatsvinden of bij het automatisch up-to-date houden van devices - zonder dat daar extra werk aan te pas komt.

Robuust presteren en flexibel integreren

HP Thin Clients met Windows Embedded Standard vormen krachtige toegangsapparatuur voor iedere remote client virtualisatie infrastructuur. Naast Internet Explorer 7, Windows Media Player 11 en de mogelijkheid om lokaal applicaties uit te voeren, zijn ze ook uitgerust met Microsoft Remote Desktop Protocol 6.1, wat het mogelijk maakt dat devices moeiteloos verbinding kunnen maken en profijt hebben van de nieuwste beveiligings- en beheertechnologieën die Windows Server 2008 levert.

Om een moeiteloze multimedia ervaring te garanderen, zonder overslaan van beelden of problemen met het synchroniseren van audio of video, heeft HP standaard `multimedia redirection' aan de thin clients toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudig webapplicaties, video's en andersoortige bestanden binnen hun virtuele desktop omgeving kunnen draaien. HP RDP Enhancements laat dit proces door de thin client uitvoeren en verbetert op deze manier de multimedia ervaring, terwijl er minder van de server wordt gevraagd, wat weer resulteert in hogere schaalbaarheid van de server.

HP RDP Enhancements is nu beschikbaar op HP Thin Clients met XP Embedded en zorgt voor een gebruikerservaring die vrijwel gelijk is aan werken op een reguliere desktop, binnen VMware View omgevingen inclusief ondersteuning voor de nieuwste VMware View Manager 3 broker.

HP en VMware werken samen aan de integratie van HP RGS in VMware View Manager, wat zal zorgen voor een rijke multimedia and collaboratieve VMware virtual desktop ervaring.

HP RGS is ontwikkeld voor gebruikers die vragen om veilige, collaboratieve, remote toegang tot hun desktop maar wel hoge prestaties en geavanceerde multimedia streaming en workstation-applicaties willen draaien. De software bestaat uit uitgebreide, real-time collaboration features die het mogelijk maken dat meerdere mensen vanaf verschillende locaties content rijke visualisaties, inclusief 2-D design, 3-D solid modeling, rendering, simulatie, full-motion video, zware flash animaties en rijke Web 2.0 pagina's zien en delen.

Eenvoudig maar krachtig thin client beheer

HP heeft zijn productaanbod van client management opties versterkt met HP Client Automation, voorgeïnstalleerd op nieuwe Embedded Standard-based thin clients. Deze client management oplossing - voor thin clients, PC's en client virtualisatie infrastructuur - geeft gebruikers de mogelijkheid zowel fysieke als virtuele vlients te beheren met één oplossing en volgens een bekende methodologie, waarbij complex beheer dat op thin clients gebaseerde oplossingen kan compliceren te verminderen.

HP Client Automation is een van de vier HP thin client beheeropties, waaronder HP ThinState tools en HP Device Manager voor homogene thin client omgevingen en Altiris Deployment Manager voor gemengde omgevingen.

Priis en beschikbaarheid

De nieuwe HP Thin Clients met Windows Embedded Standard zijn verkrijgbaar vanaf 15 mei.

Adviesprijzen: de HP t5630w Flexible Series thin client vanaf EUR 349, de HP t5730w Flexible Series thin client vanaf EUR 409 en de HP gt7720 Performance Series thin client vanaf EUR 699.

Meer informatie www.hp.com/go/virtualization .

Over HP
HP, 's werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ is te vinden op www.hp.nl.