Gemeente Dongeradeel


Welstandscriteria voor grote solitaire reclamemasten

De gemeenteraad van Dongeradeel is van plan om de welstandsnota aan te passen op punt van grote solitaire reclamemasten.

Van tien naar vijf meter
Het huidige beleid is gericht op masten van hoger dan 10 meter. Deze masten passen ruimtelijk gezien niet in een open landschap als onze gemeente kent. Om deze reden is besloten om nieuw beleid te maken voor solitaire reclamemasten tot maximaal 5 meter hoogte. Op enkele plaatsen, op bedrijventerreinen in Dokkum, is het ruimtelijk mogelijk om een dergelijke reclamemast te plaatsen. In het beleid staan criteria verwoord die burgemeester en wethouders toepassen bij hun beoordeling of bouwwerken (in dit geval dus reclamemasten) voldoen aan redelijke eisen van welstand. Deze beoordeling vindt plaats naar aanleiding van aanvragen om bouwvergunningen.

Uw mening of reactie
Hierbij stellen wij u tot 1 juli 2009 in de gelegenheid om uw visie te geven over de voorziene aanpassingen van de welstandsnota voor grote, solitaire reclamemasten in Dongeradeel. Dit betekent dat u uw mening of reactie mag geven over het voornemen van de gemeenteraad van Dongeradeel om het nieuwe welstandsbeleid vast te stellen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling.
reclamemast

Wilt u schriftelijk uw visie kenbaar maken?
Deze kunt u sturen naar:

De raad van de gemeente Dongeradeel
Postbus 1
9100 AA Dokkum.

Wilt u mondeling uw visie kenbaar maken?
Dan kunt u hiervoor een afspraak maken met:
Mevrouw J. van der Hout
Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (REO) Telefoonnummer (0519) 298 743

De nieuw voorziene welstandscriteria kunt u vanaf 20 mei 2009 inzien in het gemeentehuis aan de Koningstraat 13 te Dokkum of hieronder downloaden.

Open hier de nieuw voorzien |> welstandscriteria.