Eerste kerkelijke collecte per mobiele telefoon

18/05/2009 12:32

ICCO

Kerk in Actie houdt als eerste in Nederland een kerkelijke collecte per sms. Dit doet Kerk en Actie omdat de hulp nu dringend nodig is voor de slachtoffers van de burgeroorlog in Sri Lanka.

De nood is hoog en de hulpverlening is in een stroomversnelling gekomen nadat de Tamils en het Sri Lankaanse leger hun strijd vooralsnog hebben gestaakt. Daarom komt Kerk in Actie vandaag met een oproep om in gemeenten van de Protestantse Kerk te collecteren voor noodhulp in Sri Lanka. Deze collecte houdt niet op bij de kerkmuren, maar gaat door als sms-collecte voor alle Nederlanders.

ICCO & Kerk in Actie roepen de Nederlandse bevolking in een landelijke radiospot die vanaf dinsdag 19 mei wordt uitgezonden, op om gebruik te maken van deze sms-collecte. Dit kan door een SMS met de tekst "Noodhulp" te sturen naar nummer 4333. Een bericht kost

euro 1, 50 en de opbrengst is bestemd voor de noodhulp.

De opbrengst van deze sms-collecte wordt door ICCO & Kerk in Actie in Sri Lanka besteed aan voedsel, drinkwater en onderdak. De nood in de vluchtelingenkampen is hoog. In Noord-Sri Lanka worden gewonden opgevangen in ziekenhuizen. Scholen doen dienst als noodziekenhuis.

Eind april was het vluchtelingenaantal in de kampen ruim 170.000. Hun aantal is nu al gestegen tot ruim 190.000 mensen. In de kampen is dringend humanitaire hulp nodig.

ICCO & Kerk in Actie hopen door het gebruik van SMS de opbrengst van deze kerkelijke collecte te verveelvoudigen en roepen de 2.100 gemeenten van de Protestantse Kerk ertoe op om deze actie met een extra collecte tijdens de zondagse viering te ondersteunen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kerkinactie.nl