Rode Kruis Belgie


Rode Kruisvrijwilligers verzorgen voor 13de maal de supersnelle hulpverlening tijdens GP Formule 1 in Monaco

Tijdens de Grote Prijs Formule 1 in Monaco kan het Monegaskische Rode Kruis weer rekenen op de steun van de Rode Kruis-Vlaanderen om de medische hulpverlening in goede banen te leiden. Op dinsdag 19 mei vertrekken - voor het dertiende jaar - 5 Rode Kruisvrijwilligers met hun teamleider naar Monaco.

De Rode Kruisvrijwilligers zullen gedurende 4 dagen, van donderdag tot zondag, verschillende hulpposten rond het circuit bemannen. Er zijn 2 soorten hulpposten: tribuneposten en pisteposten. De tribuneposten bevinden zich aan de verschillende publiekstribunes terwijl de pisteposten zich binnen het ommuurde gedeelte van de racetrack bevinden. De Vlaamse vrijwilligers zullen verspreid worden over de verschillende posten waar ze samen met hun buitenlandse collegaâs mee de nodige hulpverlening zullen verzekeren.

Rode Kruis-Vlaanderen ondersteunt haar Monegaskische collegaâs al dertien jaar tijdens de Grote Prijs Formule 1. De vrijwilligers die in het verleden al zijn meegegaan, reageren positief op deze evaring : voor hen is dit een supersnelle en unieke ervaring waar ze maar al te graag terug aan meewerken.

De deelnemende vrijwilligers werden door middel van een selectieproef uitgekozen. Daarbij werden ze gescreend op een aantal essentiële vereisten op het vlak van fysieke paraatheid, teamspirit en â uiteraard - kennis van hulpverlening.

De Rode Kruisvrijwilligers zullen op maanddagavond 25 mei terug in Mechelen aankomen.

Mechelen, 18 mei 2009