Gemeente Haaksbergen


Koninklijke onderscheiding voor Rouwenhorst
18-05-2009 Koninklijke onderscheiding voor Rouwenhorst Op vrijdagavond 15 mei nam brandweerman Johan Rouwenhorst tijdens een receptie
afscheid van de vrijwillige brandweer in Haaksbergen. Hij werd deze avond verrast door de woorden van de burgemeester `het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd...' . Burgemeester Karel Loohuis reikte hem namelijk de versierselen uit die horen bij een koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde na ruim 34 jaar trouwe inzet als vrijwillig brandweerman.

Johan Rouwenhorst heeft vanaf 1 april 1975 bij de vrijwillige brandweer in Haaksbergen gewerkt. Zijn laatste functies waren hoofdbrandmeester en chauffeur pompbediener. Gedurende de 34 jaar bij de brandweer heeft hij zich een betrouwbaar brandweerman getoond met een nooit aflatende inzet. Per 1 mei, op de leeftijd van 55 jaar wanneer brandweerfunctionarissen leeftijdsontslag krijgen, heeft hij afscheid genomen van het korps. Door de koninklijke onderscheiding wordt Rouwenhorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Rouwenhorst begon bij de brandweer toen hij nog in het installatiebedrijf van zijn vader werkte. Hij kon zijn werk daar goed met zijn werk als brandweerman combineren. Later ging hij bij andere installatiebedrijven werken en was hij overdag soms wat minder beschikbaar. Maar wanneer hij thuis was en de pieper ging was hij paraat. Behalve bij de uitrukken stond hij ook bij de wekelijkse oefeningen zijn mannetje. Een nuchtere brandweerman, waar het korps altijd op kon rekenen. Nu met een bijzondere onderscheiding op zijn revers.