Gemeente Helmond


14 0492 nieuwe nummer gemeente Helmond

14 0492. Dat is het nieuwe centrale telefoonnummer van de gemeente Helmond. Voor alle vragen kunt u via dit nummer bij de gemeente Helmond terecht.

Op maandag 18 mei heeft wethouder Kees Bethlehem het nieuwe centrale telefoonnummer van de gemeente Helmond: 14 0492 geopend. Voor alle vragen aan de gemeente kunt u voortaan via dit telefoonnummer bij de gemeente Helmond terecht. Wethouder Bethlehem en Robert Jansen, programmadirecteur van Overheid heeft Antwoord©, ondertekenden eveneens het convenant Antwoord©. Helmond is de vijfde gemeente in Nederland die dit convenant ondertekent heeft en heeft daarmee de primeur in Noord-Brabant.

Herkenbare ingang

Het doel van Antwoord© is dat gemeenten in 2015 de herkenbare, betrouwbare en toegankelijke ingang zijn voor alle vragen aan de overheid. Dit antwoord is te verkrijgen via www.helmond.nl en tel. 14 0492. Binnenkort start de gemeente Helmond de campagne: Helmond heeft Antwoord© om de twee centrale ingangen aan de burgers, bedrijven en instellingen in Helmond onder de aandacht te brengen.

Klant Contact Centrum

Wie met 14 0492 belt, krijgt een medewerker van het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Helmond aan de lijn. Vragen worden door het KCC zoveel mogelijk direct beantwoord met behulp van een kennissysteem met informatie over de diverse producten en diensten. De gemeente Helmond slaagt er momenteel in om 43% van de vragen direct in het KCC te beantwoorden. Op termijn wordt dit steeds meer, vanaf het najaar onder andere ook vragen over de WMO. Voor vragen die niet direct beantwoord kunnen worden, wordt doorverbonden naar de juiste persoon binnen de gemeente.

Antwoord©

Alle gemeenten in Nederland krijgen de komende jaren een centraal telefoonnummer: 14 gevolgd door hun netnummer. Voor Amsterdam is dit 14 020 en voor Rotterdam 14 010. Voor Helmond is dit dus 14 0492. Dit nummer vervangt op termijn het oude centrale nummer van de gemeente Helmond: 0492 58 7777. Ook via dit nummer blijft de gemeente Helmond de komende jaren nog bereikbaar. Meer informatie over Antwoord© is te vinden op www.antwoord.nl.