Gemeente Noordwijkerhout

18/5/2009 - Ding mee naar de Zuid- Hollandprijs 2009 De provincie Zuid-Holland daagt professionals, studenten en vrijwilligers/bewoners uit om plannen in te zenden die de woon- en leefomgeving van het landelijk gebied verbeteren. Met de Zuid-Hollandprijs wil de provincie aandacht en waardering tonen voor initiatieven van burgers en organisaties die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke thema's. De prijs wordt op 15 oktober 2009 voor het eerst uitgereikt door de Commissaris van de Koningin, Jan Franssen tijdens een symposium in het provinciehuis. Het thema zal ieder jaar anders zijn en is voor 2009 dus de woon-en leefomgeving.

Drie categorieën en prijzen
Meedoen kan in drie verschillende categorieën:

* Vrijwilligersorganisaties en bewoners

* Studenten of studententeams

* Professionals of teams van professionals zoals architecten of planologen.

De prijs voor het beste burgerinitiatief of vrijwilligersproject is EUR 15.000,-, voor het beste studentenproject EUR 10.000,- en EUR 50.000,- voor het beste project van professionals. Een deskundige jury onder leiding van Sybilla Dekker (voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu) beoordeelt de inzendingen.

Meedoen?
Deelnemers worden opgeroepen te komen met innovatieve ideeën, ontwerpen, plannen en projecten die inspelen op ruimtelijke trends en hun gevolgen voor het landelijk gebied. Het wedstrijdprogramma, het aanmeldingsformulier en achtergrondinformatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/zuidhollandprijs. Aanmelden kan tot 1 juni 2009. De uiterste datum voor het insturen van het plan ligt op 1 september 2009.