Hogeschool Windesheim

Persbericht 16 mei

Onderwijsgoeroe in gesprek met medewerkers en studenten Op maandag 18 mei a.s. bezoekt de heer Raffi Feuerstein de School of Education van Windesheim. Hij is de zoon van de beroemde professor Reuven Feuerstein, de ontwikkelaar van het Instrumenteel Verrijkings Programma (IVP). Dit programma is in de onderwijswereld ook wel bekend als de Feuerstein-methode.

Feuerstein-methode
De Feuerstein-methode heeft veel bekendheid gekregen door de positieve benadering van mensen met een ontwikkelingsachterstand. Professor Reuven Feuerstein heeft zijn methode vlak na de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld voor onderzoek en behandeling van jongeren die naar Israël kwamen. Feuerstein richt zich op de ontplooiingsmogelijkheden van het individu. Volgens hem zijn leerbarrières eerder vertrekpunten dan plafonds die verdere ontwikkeling belemmeren.

Volgens Feuersteinaanhangers wordt in de huidige hulpverlening en het onderwijs vaak te weinig gestructureerd gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van jongeren met een achterstand. Scholen weten nog onvoldoende hoe zij het onderwijsaanbod kunnen afstemmen op deze vaak kwetsbare doelgroep. De interesse voor de Feuerstein-methode groeit daarom snel.

Bezoek aan de School of Education
Raffi Feuerstein zet het werk van zijn vader voort. Maandagochtend 18 mei bezoekt hij Windesheim voor een interactief gesprek en expertise-uitwisseling met medewerkers en studenten van de School of Education. De School is zeer verheugd met de komst van deze grootheid op het gebied van onderwijsontwikkeling!