Ministerie van Economische Zaken

Risicofonds voor hightech bedrijven in Limburg

18 mei 2009 | nieuwsbericht | Innovatieprogramma's

Minister Van der Hoeven heeft ingestemd met een speciaal fonds van risicokapitaal voor nieuwe hightech bedrijven in Limburg. Het gaat om een fonds, Mosae Ventures, van in totaal 8 miljoen euro dat beheerd gaat worden door NV Industriebank LIOF. Het doel is om met het geld de komende zes jaar te participeren in circa 15 tot 20 nieuwe en startende bedrijven in de high tech systems, materialen, chemie en healthcare-sector in Limburg.

Geld

De 8 miljoen euro van het nieuwe fonds zijn oorspronkelijk afkomstig van LIOF, dat dit bedrag in 2008 als dividend over de winst heeft uitbetaald aan grootaandeelhouder EZ. "We zijn verheugd dat we in goed overleg met provincie Limburg en LIOF een zinvolle besteding van dit geld hebben kunnen kiezen", aldus Chris Buijink, secretaris-generaal van het ministerie van EZ, die dit namens de minister ter gelegenheid van zijn bezoek aan de regio bekend maakte.

LIOF verwacht dat er door de instelling van het nieuwe fonds meer bedrijfsinitiatieven zullen voortkomen uit de enorme hoeveelheid kennis die er is binnen het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC+) .

Meer informatie


* Website LIOF: EZ stemt in met speciaal risicofonds via LIOF
* Dossier: Innovatieprogramma'sNederland wil zich ontwikkelen tot een ondernemende, concurrerende en innoverende economie met oog voor de samenleving. De overheid investeert in innovatie op kansrijke economische gebieden waarin Nederland internationaal kan uitblinken.