Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Tilburg, 18-05-2009

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen even na 02.30 uur op de
Friezenlaan een 23-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Baroniebaan. Zijn rijgedrag viel op. Al slingerend reed hij in de richting van de Friezenlaan. Tijdens controle bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 380 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat de automobilist een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs
ingevorderd.

TILBURG - Gisteravond rond de klok van 22.00 uur hebben agenten in de Borselestraat een 41-jarige Tilburger aangehouden. Tijdens controle bleek ook hij onder invloed van alcohol te verkeren. Tijdens de aanhouding bedreigde de verdachte de agenten woordelijk met de dood. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

TILBURG - Op de Ringbaan Oost hebben agenten gisterochtend rond 09.00 uur een 39-jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 295 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken.

Minderjarigen in kraag gevat na diefstal fiets

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.45 uur op de Zwartvenseweg twee Tilburgse jongens van 15 jaar aangehouden voor fietsdiefstal. Surveillerende agenten zagen gistermiddag langs het spoor van de Zwartvenseweg twee jongens lopen. Eén van hen droeg een fiets met zich mee. Bij het zien van de politie gooide de verdachte die de fiets droeg de tweewieler in de bosschages en rende weg. Zijn vriend volgde hem. Het lukte de agenten korte tijd later het tweetal te laten stoppen. Tijdens het ingestelde onderzoek trof de politie in een rugzak een handzaag aan. Hun verhaal klopte niet waarop ze zijn aangehouden. Op het6 bureau bekenden beiden de fiets te hebben weggenomen.

Auto botst tegen boom, bestuurder en kinderen voor onderzoek naar ziekenhuis

HILVARENBEEK - Bij een verkeersongeval gisteravond op de Goirlesedijk raakte de 35-jarige automobilist uit Hilvarenbeek en zijn twee kinderen van 2 jaar gewond. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg.

De politie ontving rond 19.00 uur de melding van een verkeersongeval met beknelling op de Goirlesedijk. Ter plaatse bleek van beknelling geen sprake te zijn. De automobilist reed met zijn twee kinderen over de Goirlesedijk in de richting van Hilvarenbeek. Ter hoogte van de Grote Voort raakte de auto naast de weg, schampte een lantaarnpaal en botste vervolgens frontaal tegen een boom. Door de klap kantelde de auto. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Voor controle zijn de voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-05-2009 12:45 | © Regio Midden en West Brabant |