TenneT


Stand van zaken overdracht bedrijfsvoering

18-05-2009 TenneT heeft vanuit het Landelijk Bedrijfsvoering Centrum in Ede (LBC Ede) het project SamensmEde opgestart om de overname van de bedrijfsvoering van de regionale netbeheerders (RNB's) naar TenneT zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wat is de status van dit project en hoe staat het met de planning?

Voor de overname zijn vier projectgroepen ingesteld, te weten SamensmEde Liander, -Enexis Noord, -Enexis Zuid en -Delta. Binnen de projectgroep vindt intensieve afstemming plaats met de klanten, de bedrijfsvoerders van de huidige RNB's en de bedrijfsvoerders van TenneT.

In voorbereiding op de overnames neemt TenneT met al haar klanten contact op voor een afstemmend gesprek. Hierin worden onder meer de bedrijfsvoeringsafspraken besproken. De gemaakte afspraken zullen worden vastgelegd in de bedrijfsvoeringsbijlage voor de (nieuwe) Aansluit- & Transportovereenkomst. Ook wordt stap voor stap het moment van de overname ('live gaan') met u doorgenomen en worden gezamenlijk de eventuele risico's en noodscenario's in kaart gebracht.

De eerste overnameperiode is inmiddels bekend. In de periode juni - september 2009 wordt de bedrijfsvoering van Liander door LBC Ede overgenomen.

Voor de Enexis Noord-netten, Enexis Zuid-netten en Delta Netwerk worden de exacte data voor de feitelijke overname van de bedrijfsvoering nog bepaald. Het is wel duidelijk dat dit tussen december 2009 en juli 2010 zal plaatsvinden.

In het bijgaand schema kunt u de totale planning raadplegen, zoals deze nu bekend is.

Heeft u vragen over het project SamensmEde of over de overname van de bedrijfsvoering? Neemt u dan contact op met uw relatiemanager.

Downloads

Planning bedrijfsvoering 2009 - 2010 (ppt 86,50 Kb)