Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


18 mei 2009

Assen start met unieke brandveiligheidcampagne

De gemeente Assen gaat de komende drie jaar een brandveiligheidcampagne voeren. De gemeente zet met de campagne in op het verhogen van de brandveiligheid aan het begin van de veiligheidsketen. Dat wil zeggen dat de gemeente het bewustzijn op het gebied van brandveiligheid van haar inwoners wil verhogen en streeft naar een rookmelderdichtheid van minstens tachtig procent.

De komende drie jaar kunnen alle inwoners van Assen een zogenoemde brandveiligheidcheck aanvragen. Een uitnodiging hiervoor ontvangen ze thuis. Tijdens de check gaan brandveiligheidsadviseurs met de bewoner door woning en checken deze op brandveiligheid. In huizen waar geen rookmelders aanwezig zijn, hangen de aviseurs er gratis twee op. De campagne start in Assen Oost en gaat daarna naar andere wijken.

De campagne in Assen is uniek door de integrale aanpak. Naast het uitvoeren van de check gaat de komende drie jaar een brandweerjuf langs de basisscholen in Assen. Kinderen vanaf groep vier krijgen van haar les over brand. Ook wordt er in straten waar brand is uitgebroken een voorlichtingsbijeenkomst gehouden.