Gemeente Leeuwarderadeel


Gemeente start aanleg sportontmoetinsplaats

18-05-2009 14:18

In opdracht van de gemeente Leeuwarderadeel is Grontmij Nederland BV gestart met de aanleg van de sportontmoetingsplaats aan de Griene Leane in Stiens, tussen volkstuinen en de brug aan de Brêgeleane.

Sportontmoetingplaats, een initiatief van GO-4 Sport

Al in 2004 heeft het Breedtesportproject GO-4 SPORT, een samenwerkingsverband op het gebied van (jeugd)sport van het Bildt, Menaldumadeel, Ferwerderadiel en Leeuwarderadeel, het plan bedacht om sportontmoetingsplaatsen te realiseren in de vier gemeenten.

Kort samengevat gaat het er hierbij om om de jeugd meer aan het bewegen te krijgen en anderzijds heeft zo'n plek een sociale functie. De doelgroep is primair 12-18 jaar, maar jonger en ouder mag uiteraard ook van de sportontmoetingsplaats gebruikmaken.

GO-4 SPORT heeft destijds een prestigieuze prijs van Je Maintiendrai Friesland van

EUR 50.000,00 gewonnen voor het project, te investeren in een sportontmoetingsplaats in alle vier gemeenten. Verdere financiering komt voor rekening van de gemeente (en provincie).

Locatie en voorzieningen

Eind 2008 is via een enquête in de Stienser Omroeper en op de gemeentelijke website de jeugd in de gelegenheid gesteld om invloed uit te oefenen op de locatie en de voorzieningen op de sportontmoetingsplaats.

Uiteindelijk is het de Griene Leane geworden en op die locatie kan prima worden aangesloten bij al bestaande voorzieningen (trapveld en pannaveld).

Verder is in grote mate rekening gehouden met de door de jeugd geuite wensen.

Zie voor verdere ionformatie: het projectplan sportontmoetingsplaats.

Verdere aankleding

In het projectplan is ook een `meetingpoint' opgenomen. Dat is een transparante overkapping waar je gezellig kunt kletsen of even kunt schuilen bij een buitje.

Deze voorziening zal op een centrale, nog nader te bepalen plek van de accommodatie komen.

Om planologische redenen is realisatie hiervan op dit moment nog niet mogelijk.

Aan passende beplanting zal volgend jaar ook nog de nodige aandacht worden geschonken.

Multifunctionele accommodatie!

Hoewel de sportontmoetingsplaats in eerste instantie is opgezet voor de doelgroep van 12-18 jaar, biedt deze incidenteel natuurlijk ook mogelijkheden voor andere gebruikers.

Daarbij valt te denken aan basisscholen (schoolsportdag) of aan sportieve buurtverenigingen!

Wij zijn er hoe dan ook van overtuigd dat de gemeente straks een prachtige accommodatie rijker is.

Het gemeentebestuur.


---