Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder ramt auto

Kesteren, 18-05-2009 o De politie hield zondagnacht in een woning in Kesteren een 27-jarige man aan voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Zondagavond meldde een 18-jarige vrouw uit Maurik bij de politie dat haar geparkeerde auto was aangereden en beschadigd. Politieagenten gingen erheen. Getuigen verklaarden aan hen dat de onbekende bestuurder na de aanrijding zijn auto een paar meter verderop had geparkeerd. Ook hadden zij de kentekenplaatgegevens van de auto genoteerd. Een klein ingesteld onderzoek door de agenten wees in de richting van de 27-jarige man uit Kesteren. Vervolgens zijn de agenten naar de woning van de verdachte gegaan en hebben hem aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Botsen is Blazen

In het kader van Botsen is Blazen werd bij de 27-jarige een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de man teveel had gedronken. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de Kestenaar 610 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht als resultaat, terwijl wettelijk 220 is toegestaan. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van zes uur opgelegd voor het besturen van alle motorvoertuigen De officier van justitie bepaalt in een later stadium de strafmaat. (13)

Laatst gewijzigd 18-05-2009 13:53 | © Regio Gelderland-Zuid |