Stadsdeel Amsterdam-Noord

De eend rukt op

De eend rukt massaal op in het straatbeeld van Amsterdam-Noord. Eenden die om vers brood vragen, eenden die willen oversteken, op straat, op muren, op spandoeken. En nu ook op t-shirts die het stadsdeel aan alle 1600 kinderen tussen de 2 en 3 jaar uitdeelde. Amsterdam-Noord probeert op deze ludieke manier vorm te geven aan het dierenwelzijnsbeleid. Met het aanbrengen van eenden op straat wil het stadsdeel aandacht vragen voor het voeren van eenden.

Kinderen met eendenshirt

Foto Emiel van Lint

Niet voeren

Hoe leuk het voeren ook is voor (groot)ouders en kinderen, het is niet goed. Als eenden niet zelf meer naar voedsel hoeven zoeken, gaan ze zich vervelen. Ze worden agressief en gaan veel eerder dood dan eenden die niet gevoerd worden. En het brood voor de eenden zorgt ook voor andere problemen, het trekt bijvoorbeeld ratten aan.

Dieren in Noord

Op natuur.innoord.nl is te zien welke dieren allemaal in het stadsdeel leven en hoe mensen daar het best mee om kunnen gaan. Al deze dieren, zoals reigers, koeien en bijzondere muizen duiken de komende tijd op in Noord.