Politie Rotterdam Rijnmond


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA OVERVAL IN WONING

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een jongen aangehouden na een melding van een overval in een woning.

In de nacht van zaterdag op zondag rond twaalf uur kreeg de politie melding van een overval in een woning aan de Eikvaren. Toen agenten het huis omsingelden, reed er net een auto met hoge snelheid weg. Agenten zetten direct de achtervolging in en hielden de auto staande. Uit de auto renden drie mannen weg de woonwijk in. In de auto zat een geknevelde man die politiemensen hebben bevrijd. Deze 21-jarige Rotterdammer bleek achteraf een medewerker van een coffeeshop in Dordrecht.

ACHTERVOLGING
Andere politiemensen achtervolgenden de mannen die de achtertuinen van allerlei woningen inrenden. Daarnaast is het ook het Arrestatieteam ingezet die het gebied heeft afgezet. De verdachten renden door de achtertuinen en veroorzaakte schades aan diverse tuinhekken. Op een moment dat één van de verdachten over een tuinhek klom, ging zijn vuurwapen af. Niemand is hierbij gewond geraakt.

AANHOUDING
Agenten wisten één verdachte in te sluiten en aan te houden. Deze 17-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. In een achtertuin heeft de politie een vuurwapen aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.