Gemeente Helmond


Fietscursussen voor jong, oud en onervaren

De Fietsersbond is dit jaar gestart met de Brabantse Fietsschool. Deze gratis fietscursussen worden nu ook aangeboden in Helmond.

Voor dit initiatief heeft de Fietsersbond deskundige docenten opgeleid die praktische fietscursussen kunnen geven aan kinderen, ouderen en andere onervaren fietsers. De Fietsersbond is de Brabantse Fietsschool gestart met steun van de provincie Noord-Brabant.

Het doel van de Brabantse Fietsschool is het aanleren of verhogen van de fiets- en verkeersvaardigheden en verkeerskennis. Dit moet leiden tot meer en veiliger fietsplezier. De fietscursussen zijn niet alleen bedoeld voor kinderen die nog beter en veiliger moeten leren fietsen, maar ook voor nieuwe fietsers. De cursussen voor senioren zijn bedoeld om nog langer veilig en vol zelfvertrouwen door te kunnen gaan met fietsen. Afhankelijk van de vaardigheden van elke persoon wordt bepaald wat het einddoel van de cursus is.

Gecertificeerde fietsdocenten

De docenten van de Brabantse Fietsschool zijn door de Fietsersbond opgeleid en beschikken over een speciaal certificaat. Zij voldoen daarmee aan hoge kwaliteitseisen en zijn in staat praktische fietscursussen te geven op verschillende niveaus. Zo leren zij kinderen die wel al de motoriek van het fietsen beheersen, over veilig gedrag in het verkeer, wat het risico op verkeersongelukken vermindert.

Aanmelden

Inwoners van Helmond die niet of niet meer kunnen fietsen of het te gevaarlijk vinden, kunnen zich aanmelden voor de fietscursussen van de Brabantse Fietsschool bij het Platform Verkeersveiligheid Helmond via e-mail: platformverkeersveiligheid@helmond.nl.

Fietsdocent inhuren

Scholen, welzijnsinstellingen, ouderenclubs en andere organisaties in Helmond kunnen gratis een fietsdocent inhuren om de fietscursussen te geven aan een groep scholieren, senioren of allochtonen. Zij kunnen zich aanmelden via: fietsschool@fietsersbond.nl. Het is de bedoeling dat de eerste groepen dit voorjaar gaan starten.

Informatie

Meer informatie over de Brabantse Fietsschool is te vinden op www.fietsersbond.nl/fietsschool en de website van het Platform Verkeersveiligheid Helmond.