Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 18 mei 2009

Conferentie over Alkmaar als Kennisstad "Studenten studeren aan één van de vele opleidingen die de stad rijk is en worden uitgenodigd hun onderzoek in de stad en voor de stad uit te voeren". Dat is één van de toekomstbeelden uit de Toekomstvisie Alkmaar 2030. Op woensdag 20 mei organiseren Medisch Centrum Alkmaar, Hogeschool INHolland, woningcorporatie Woonwaard en de gemeente Alkmaar een conferentie over de kansen van Alkmaar als kennisstad.

In de vorig jaar door de gemeenteraad vastgestelde "Toekomstvisie Alkmaar 2030" wordt een "kennis"klimaat in Alkmaar van belang geacht voor een gezonde sociaal-economische ontwikkeling van Alkmaar. De kenniseconomie wordt meer en meer bepalend voor de sociaal economische ontwikkeling van Alkmaar en de regio.

Wethouder Economische Zaken, Rian van Dam zegt blij te zijn met het initiatief: "Om de in de toekomstvisie geschetste ontwikkeling uit de verf te laten komen, is een samenhangende aanpak op het gebied van leefmilieu, kennis en innovatie en onderwijs- en arbeidsmarkt nodig. Daarom ben ik blij dat kennisinstituten als het Medisch Centrum Alkmaar, Hogeschool INHolland, woningcorporatie Woonwaard en de gemeente Alkmaar elkaar hierin hebben gevonden".

De conferentie vindt plaats bij hogeschool INHolland. Over de kansen voor Alkmaar als kennisstad leveren Bureau INBO en TU Delft tijdens de conferentie expertise in de persoon van Friso de Zeeuw. Op basis van de uitkomsten van de conferentie worden ontwikkelingsstrategieën opgesteld en vervolgacties. Wat is kansrijk en wat niet? Waar kan/moet Alkmaar wel of niet op inzetten en hoe?




Gemeente Alkmaar