Gemeente Harderwijk


Suggesties en ideeën voor de Groene Zoom

Voorgeschiedenis

In 2005 is door de gemeenteraden van Harderwijk en Ermelo het Masterplan Groene Zoom vastgesteld. Dit plan kreeg destijds echter niet de goedkeuring van de provincie waardoor de gemeente opnieuw een plan moet opstellen. Dit heeft enige tijd op zich laten wachten maar we kunnen u nu melden dat het project weer in gang is gezet. De Groene Zoom moet een recreatief uitloopgebied worden voor de wijk Drielanden, waar wonen in lage dichtheden mogelijk is en waar sprake is van natuurontwikkeling. Het plangebied van de Groene Zoom is gelegen tussen het stedelijk gebied van Harderwijk en de bebouwing in de gemeente Ermelo.

Proces

Om niet opnieuw te worden geconfronteerd met weerstand van de provincie laat de gemeente, samen met de gemeente Ermelo, eerst een globaal plan opstellen, een zogenaamd landschappelijk raamwerk opstellen. Dit raamwerk is een bouwsteen voor de op te stellen structuurvisie. U krijgt de gelegenheid om uw mening over de ontwerpstructuurvisie te ventileren. De planning is om de structuurvisie in 2009 door beide gemeenteraden te laten vaststellen. Na de vaststelling worden een of meerdere bestemmingsplannen opgesteld om functies in het gebied juridisch vast te leggen. Hiervoor is de inspraak bij wet geregeld. De bestemmingsplanprocedure(s) moet(en) in 2010 afgerond zijn.

Wat betekent dit voor u?

Bij het opstellen van de structuurvisie kunnen we u niet zonder u. Heeft u suggesties of loopt u zelf met een idee rond dan horen we dat graag van u. Een aantal bewoners in het gebied heeft op eigen initiatief al ideeën aangedragen. Ook op de informatieavond hebben we veel goede reacties gehad waar we wat mee zullen doen. De ideeën en voorstellen zullen we meenemen in de planontwikkeling waarbij we uiteraard rekening moeten houden met bestaande wetgeving en beleid. Bent u niet geweest op de informatieavond maar heeft u nog wel een idee of suggestie dan kunt u dit schriftelijk sturen aan de gemeente Harderwijk, of per e-mail aan de projectleider Henk Maas (h.maas@harderwijk.nl) of telefonisch 0341 411 439.

Landschappelijk raamwerk


____________________