TenneT


Wijziging routing Transport prognose-bericht op komst

18-05-2009 Als gevolg van de beheerovername van de 110 en 150 kV-netten door TenneT dient de berichtenstroom voor Transport prognoses (T-prognoses) aangepast te worden. TenneT onderzoekt welke maatregelen nodig zijn om de T-prognoses van alle bij haar in beheer zijnde aansluitingen en koppelpunten ook in de toekomst correct te kunnen ontvangen en te verwerken. De maatregelen omvatten zowel proces als IT wijzigingen.

De T-prognose wordt gebruikt om de transportcapaciteit te berekenen, maar dient ook als input voor de netveiligheidsanalyse. De praktijk wijst uit dat er momenteel verschillende werkwijzen en processen worden gehanteerd in het opstellen en aanleveren van de T-prognose. TenneT wil dit graag standaardiseren.

Wanneer de resultaten van het onderzoek bekend zijn, wordt u door middel van een e-mail en een informatiebijeenkomst geïnformeerd over de werkwijze, het transitietraject en de termijn waarbinnen TenneT de door u opgestelde T-prognose kan ontvangen. Tot die tijd verzoekt TenneT u géén wijzigingen in uw huidige werkwijze aan te brengen. Dit om de huidige processen niet te verstoren.

De wijzigingen hebben geen gevolgen voor klanten die het opstellen en aanleveren van de T-prognose hebben uitbesteed bij een PV-partij. TenneT informeert de betreffende PV-partij hierover rechtstreeks.

Heeft u vragen over de ophanden zijnde wijzigingen, neem dan contact op Raymond Kok (r.kok@tennet.org).