FloraHolland


FloraHolland Rijnsburg populair bij vakantiewerkers

RIJNSBURG, 18 mei 2009 (persbericht) - Bloemenveiling FloraHolland Rijnsburg is één van de grootste werkgevers in de regio Duin- en Bollenstreek. Dagelijks zijn zo'n 650 medewerkers in de weer om de aangevoerde snijbloemen en planten uit binnen- en buitenland te veilen. Vervolgens worden de producten met een uitgekiend en modern distributieproces bij de handelsbedrijven onder het veilingdak afgeleverd. Ook in de zomermaanden draait dit logistieke proces met hulp van zo'n 150 vakantiewerkers op volle toeren door.

De meeste vakantiewerkers zijn werkzaam in het distributieproces. De bloemen en planten die klanten bij FloraHolland kopen, moeten op de juiste plaats in de distributiehal worden afgeleverd. Dat gebeurt met behulp van elektrotrucks, de zogenaamde opstaptrekkers. De werkzaamheden vinden vooral plaats tijdens de ochtenduren. Een groot voordeel voor vakantiewerkers is dat ze 's ochtends werken en 's middags bijvoorbeeld naar het strand kunnen.
Op de site van FloraHolland staat meer informatie over vakantiewerk: www.floraholland.com

Beste vakantiewerkgever
Dat FloraHolland Rijnsburg populair is bij vakantiewerkers, blijkt ook uit de hoge score die de veiling de afgelopen jaren steeds haalt voor de titel 'Vakantiewerkgever van het jaar'. CNV Jongerenorganisatie kent die onderscheiding jaarlijks toe aan de beste vakantiewerkgever van Nederland. De veiling staat meestal in de top 5, maar kreeg een paar jaar geleden ook de titel `Beste vakantiewerkgever van het jaar'. De goede werksfeer bij FloraHolland Rijnsburg speelt hierin een doorslaggevende rol. Daarnaast zijn zaken als een prima salaris, voldoende pauzes, veiligheid en het goed inwerken van vakantiewerkers uitstekend geregeld. Bovendien zijn volgens CNV Jongerenorganisatie de leidinggevenden bij FloraHolland betrokken bij hun vakantiewerkers.