Gemeente Kampen


* Inloopavond Centrum voor Jeugd & Gezin

Inloopavond Centrum voor Jeugd & Gezin

18 mei 2009
In 2011 heeft elke gemeente in Nederland minstens één Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG), dat is de opdracht die minister Rouvoet de gemeenten twee jaar geleden heeft meegegeven.

De bedoeling is dat ouders, kinderen, jongeren en professionals bij een CJG terechtkunnen met allerlei vragen over opvoeden en opgroeien. Maar ook bij problemen moet het snel hulp kunnen bieden en zorgen voor een effectieve aanpak en de coördinatie hiervan.

Wat verwachten jongeren, ouders, professionals en burgers van een CJG? Hoe ziet zo'n CJG in Kampen er straks uit en hoe werkt het? Natuurlijk bestaan hier wel ideeën over. Een CJG moet aansluiten op het bestaande aanbod en bestaande structuren, maar ook voorzien in de behoefte van de inwoners. Het CJG Kampen moet om die reden maatwerk worden. Wij zijn dan ook zeer geïnteresseerd in wat jongeren, ouders, professionals, maar ook alle andere burgers, van een CJG verwachten.

Inloopavond op woensdagavond 20 mei
Om die reden organiseert de gemeenteraad van Kampen op woensdag 20 mei a.s. een inloopavond over dit onderwerp in het stadhuis. Naast meer informatie over het CJG krijgen genodigden en belanghebbenden deze avond alle gelegenheid om hun mening te geven over of ideeën in te brengen voor één of meerdere CJG's in de gemeente Kampen. Presentator deze avond is de heer Gerrit van der Kooy (forumlid Radio Oost, voormalig presentator Tros Kamerbreed).

Klik hier voor een korte notitie over het Centrum voor Jeugd & Gezin.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |