Hulpverleningsdienst Groningen


Gekantelde tankauto zorgt voor overlast
Gepubliceerd: 18 mei 2009, 16:22

De Oosterveldweg in Delfzijl is maandag bijna de gehele dag afgesloten geweest voor het verkeer. In de ochtend was daar een tankauto, gevuld met het giftige Aniline, gekanteld. Daarbij was een veiligheidssluiting op de tankauto lekgeraakt. De uitstroom van de vloeistof, die door het bedrijf Teijin Aramid wordt gebruikt voor de productie van vezels, was minimaal, maar uit voorzorg werd een gebied rond het incident afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via Appingedam en langs de Oosterhorn in Delfzijl.

De berging van de vrachtwagen heeft een groot deel van de dag geduurd. De vloeistof moest eerst worden overgepompt in een andere tankauto, alvorens de gekantelde wagen rechtop kon worden gezetmet de hulp van een kraanvoertuig. Daarbij werden verschillende voorzorgsmaatrgelen genomen door hulpverleners, voor het geval er tijdens de berging toch iets mis zou gaan.

De chauffeur van de tankauto kwam bij het ongeval met de schrik vrij. Naar verwachting wordt de Oosterveldweg in het begin van de avond weer vrijgegeven voor het verkeer.